Roland Blues Cube

Cube-lijn krijgt twee blues broers erbij

Merknieuws 17-08-2014 06:08

Roland heeft de Blues Cube Artist en Stage geïntroduceerd, twee versterkers met het uiterlijk van een klassiek combo, maar met de moderne Tube Logic technologie. En gemaakt voor op het podium.



Blues Brothers
De Artist en Stage versie lijken erg op elkaar met het verschil dat de Artist als extra een ingebouwde tremolo heeft en 80 watt levert, tegenover de 60 watt van de Blues Cube Stage. Verder hebben ze twee kanalen - clean en crunch - een gedeelde 3-bands EQ, reverb en effect loop. Met de tone switch kan je het karakter beïnvloeden en in de dual tone stand hoor je het cleane en crunch kanaal samen. Beide combo's hebben een enkele 12 inch luidspreker.

Tube Logic
De technologie die Roland gebruikt om een tweed buizensound te benaderen wordt Tube Logic genoemd en omvat onder andere simulatie van eindbuizoversturing en compressie door de voedingssectie. Dat houdt ook in dat de oversturing toeneemt als het volume verder wordt opengedraaid. Om deze klank toch op elk volume te kunnen krijgen hebben de Blues Cubes een power control waarmee je het vermogen kan instellen op 80/60, 45, 15 en 0,5 watt. 

 

zoeken
zoeken