Korg introduceert het SDD-3000 Delay pedaal

Klink als The Edge

Merknieuws 22-07-2014 12:31

De Korg SDD-3000 is een legendarische digitale delay in 19 inch rack formaat. Legendarisch omdat U2's The Edge er zijn bekende delaypartijen mee creëerde. Nu heeft Korg in samenwerking met de gitaartechnicus van The Edge deze delay verder ontwikkeld en uitgebracht in pedaalvorm.

De originele SDD-3000 stamt uit 1982, niet vreemd dus dat Korg de nieuwe SDD-3000 Pedal heeft uitgerust met extra functies om optimaal te functioneren in een moderne setup. En wie hadden ze hiervoor beter kunnen consulteren dan The Edge’s gitaartechnicus Dallas Schoo?


Mogelijkheden
Het pedaal bevat naast de SDD-3000 delay nog 7 andere sounds (Analog, Tape, Modern, Kosmic, Reverse, Pitch en Panning) met delaytijden die je kan instellen tussen 1 en 4.000 milliseconden. Hij is volledig stereo en te bedienen via midi. Verder kan je kiezen of je ‘m true bypass schakelt of gebruikmaakt van de analog modus waarin je signaal wel door de voorversterker van het pedaal gaat. Een functie die The Edge graag gebruikt voor de warme klank die dat oplevert. Natuurlijk heeft dit uitgebreide pedaal een tap-tempo functie, maar ook de golfvorm van de modulatie is in te stellen en je kan kiezen uit diverse filters voor de herhalingen. Al je zelfgecreëerde instellingen kan je opslaan in een van de 80 beschikbare presets.

 

Zie hier wat gitaartechnicus Dallas Schoo zelf zegt over de SDD-3000 Pedal:

zoeken
zoeken