Joe Bonamassa: 'Different Shades Of Blue'

Audio en video bij het interview en workshop in Gitarist 282

Gitarist Extra 21-08-2014 14:08

Joe Bonamassa is dé bluesrocker van dit moment. In september verschijnt zijn nieuwe album 'Different Shades Of Blue', waarop hij zijn meest roekeloze en creatieve spel tot nu toe laat horen. In Gitarist 282, september 2014 spreken we Bonamassa over de totstandkoming van het album, de gitaren en versterkers die hij gebruikte en wat hij heeft tegen mensen met uitgebreide pedalenplanken. Hier kun je alvast gratis een nummer van de plaat downloaden en een docu bekijken over de opnamesessies. Ook laat JoBo zien dat je voor je verschillende sounds echt niet meer nodig hebt dan een gitaar en een amp. En bekijk de video waarin hij alles speelt dat in de vijf pagina's workshop in Gitarist 282 uitgeschreven staat.

Gratis download
Het album 'Different Shades Of Blue' verschijnt 22 september, maar voor fans die niet zo lang kunnen wachten heeft Joe Bonamassa alvast het titelnummer beschikbaar gesteld, dat gratis kan worden gedownload. Klik hier om het nummer te downloaden.

Minidocu
'Different Shades Of Blue' is Bonamassa's eerste studioalbum in twee jaar en op korte cover van een onbekende Hendrix-song na volledig gevuld met zelfgeschreven materiaal. We horen Bonamassa de grenzen van de blues opzoeken en er misschien soms wel overheen gaan. De opnames vonden plaats in de Studio At The Palms in Las Vegas onder leiding van producer Kevin Shirley, met wie Bonamassa al lang samenwerkt. Bekijk hier de minidocu die over de totstandkoming van het album gemaakt werd:

Les Paul toontips
In het interview in Gitarist 282, september 2014 laat Joe Bonamassa zich nogal negatief uit over het gebruik van effectpedalen. Liever haalt hij al zijn geluiden uit de versterker. Hier laat hij zien hoe je dat doet:

Videoles
Bekijk hier de privéles van Bonamassa, die hoort bij de workshop in Gitarist 282, met vier pagina's transcripties. 



zoeken
zoeken