Walter Trout stijlanalyse

Audio bij de workshop in Gitarist 283

Gitarist Extra 19-09-2014 15:09

Walter Trouts spel is energiek, doelgericht, goed gearticuleerd en nooit saai. Weinig gitaristen spelen met zo veel overtuiging, emotie en gezag. Aansluitend op het interview in hetzelfde nummer kijken we in Gitarist 283, oktober 2013 naar de vlammende stijl van deze Amerikaanse bluesgigant.

In deze workshop bestuderen we twee rondjes van een 12-matenblues in E. Geprobeerd is om zoveel mogelijk stijlelementen van Trout in die 24 maten te proppen als mogelijk is. Natuurlijk is het de moeite waard (en nogal ambitieus!) om de hele solo in te studeren. Toch kun je ook al veel winnen door losse licks te selecteren en de relatie tussen de noten daarvan en de onderliggende akkoorden te analyseren. Ga gerust vrij om met de ritmes; Trout wisselt regelmatig af tussen frases die precies in het metrum passen en frases die daar helemaal buiten vallen. 

Beluister hier de audio die bij de noten in het blad hoort. Van het stuk is er ook weer alleen een backingtrack waar je zelf over kunt spelen. Vergeet als je dat doet vooral niet je eigen ideeën te combineren met die van Walter Trout!

zoeken
zoeken