Zeven concerten Tommy Emmanuel vanaf 16 november

Optredens van Eindhoven tot Groningen en een nieuwe compilatie-cd

Muzieknieuws 15-11-2014 17:11

Op 12 september 2014 verscheen de 2cd The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel. Het is de opmaat voor de najaarstournee van de gitaarvirtuoos, die hem vanaf 16 november langs de grootste zalen in de Benelux voert. Bekijk hier live-video's van Emmanuel en een Spotify playlist waarin ook zijn nieuwe album te beluisteren is.

 

'The Guitar Mastery Of Tommy Emmanuel' is een compilatie van nummers uit Emmanuels bekende repertoire, met toevoeging van twee nieuwe tracks: Sunset en Only Elliot.

De Australische gitarist komt het album vanaf 17 november promoten met een zevental concerten in de grote zalen van de Benelux: Muziekgebouw Eindhoven, Tivoli/Vredenburg, De Doelen, De Oosterpoort, Carré, Parkstad Limburg en De Roma. In 2009 speelde Tommy Emmanuel ook al in Nederland, en wel in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij komt elk jaar zo’n drie keer met plezier naar Nederland omdat het publiek hier open staat voor zijn muziek.

Live weet Tommy Emmanuel zijn publiek goed mee te krijgen door zijn levenslange podiumervaring en een onmiskenbare dosis charisma. Bekijk hier zijn voordracht tijdens een TEDx-avond in Melbourne:

Zelfs op het podium is hij nog aan het graven in zijn muziek en laat hij zich leiden door zijn eigen spel. Omdat Emmanuel het belang van melodie maar ook groove en arrangement doorheeft, vormt hij een soort eenmansband op z’n gitaar.

Tommy Emmanuel begon op zijn zesde al door zijn geboorteland Australië te toeren en heeft sindsdien de ene na de andere mijlpaal bereikt. Zo was hij sessiemuzikant voor Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder en heeft hij samengewerkt met Chet Atkins, die hem de titel ‘Certified Guitar Player’ gaf.

Omdat hij al van kinds af aan zijn brood moest verdienen met muziek maken, was hard studeren een vereiste en het resultaat mag er zeker zijn. Emmanuel heeft zichzelf aangeleerd om melodie, begeleiding en drum allemaal op zijn gitaar te spelen, soms tot aan het extreme toe. Met zijn fingerpickingtechniek weet hij wereldwijd volle zalen te trekken, van het Sydney Opera House tot Carnegie Hall. Ook werd hij twee keer genomineerd voor een Grammy Award.

De data voor de optredens zijn:

zo 16-11 De Roma, Antwerpen

ma 17-11 Amsterdam, Carre

di 18-11 Utrecht Tivoli/Vredenburg

wo 19-11 Eindhoven, Muziekgebouw
(online tickets bestellen voor Eindhoven? Klik hier) 

za 22-11 Heerlen, Parkstad Limburg

zo 23-11 Groningen, Oosterpoort

ma 24-11 Rotterdam, Doelen

Bekijk in deze video fragmenten uit zijn laatste live dvd, 'Live And Solo in Pensacola, Florida':

Luister hier naar The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel en nog veel meer in deze Gitarist Spotify-playlist. 

zoeken
zoeken