Steve Morse

Audio bij de workshop in Gitarist 285, december 2014

Gitarist Extra 21-11-2014 09:11

In Gitarist 285, december 2014 belichten we het spel van Steve Morse, tegenwoordig vooral bekend van Deep Purple en Flying Colors. Maar Morse bereikte de status van stergitarist al in de jaren zeventig.

Lang voordat Steve Morse  bij Deep Purple ging spelen was hij al een gitaarheld. Zijn ster steeg snel toen hij vanaf midden jaren zeventig bij progrockband de Dixie Dregs speelde. Nadat deze band in 1983 uit elkaar was gevallen, speelde hij bij de Steve Morse Band, de legendarische rockband Kansas en, vanaf 1994 tot heden, bij Deep Purple. Sinds 2012 is hij ook actief in de supergroep Flying Colors.

Steve Morse’ spel is direct herkenbaar door zijn sound en fenomenale plectrumtechniek, waarmee hij generaties van gitaristen heeft geïnspireerd en beïnvloed. Hij heeft meegewerkt aan meer dan honderd albums en mag met recht een van de hardst werkende gitaristen genoemd worden.

In de workshop van deze maand belichten we een aantal stijlkenmerken van Steve Morse. Beluister hier de audio bij de notenvoorbeelden in het blad. Het is één doorlopend stuk en er is ook alleen een backingtrack waar je zelf over kunt spelen.

zoeken
zoeken