Video's bij de tests in Gitarist 287

Gibson, Strymon, Dunlop, Seymour Duncan

Gitarist Extra 24-01-2015 11:01

De tests van de Gibson 2015 Les Paul Studio, Deluxe en Standard, de Strymon Deco, de Dunlop Jimi Hendrix Band Of Gypsys fuzz en Seymour Duncan Pickup Booster, Vapor Trail, Dirty Deed & 805 Overdrive uit Gitarist 287, februari 2015 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

Gibson geeft zijn gitaren elk jaar een make-over, maar voor 2015 zijn de veranderingen radicaler dan ooit: G Force robot-tuning, een in hoogte verstelbare nulfret en een bredere hals. Kijk en luister hoe dat uitpakt voor de Les Paul Studio, Deluxe en Standard.

Strymon pedalen zijn een vast onderdeel geworden van pedalenbakken van professionals over de hele wereld. De Deco grijpt met zijn fraaie behuizing van geborsteld metaal terug naar de tijd dat effecten nog het resultaat waren van slimme manipulatie van bandrecorders: tapeverzadiging, double-trackingeffecten, flanging en meer.

In 2013 wisten de Dunlop  Fuzz Face Mini’s ons hart te raken, waarbij de FFM3 Jimi Hendrix onze favoriet was. Terwijl dat model de door BC108 siliciumtransistors gecreëerde sounds repliceert die je op Hendrix’ studioalbums hoort, richt de nieuwe Band Of Gypsys-uitgave zich op de klank van de mysterieuze rode Fuzz Face met witte knoppen die hij gebruikte voor zijn legendarische shows op Woodstock en in Berkeley en The Fillmore East.

 

Seymour Duncan mag dan wel een naam zijn die voor altijd verbonden is met gitaar- en baselementen, het bedrijf maakte ook uitstapjes naar versterkerbouw en heeft al sinds 2002 effectpedalen in het assortiment. De nieuwe lijn bestaat uit de verbeterde Pickup Booster met resonanceschakelaar, de Vapor Trail analoge delay met insertaansluiting, de Dirty Deed distortion met mosfets en de TS-achtige 805 Overdrive met 3-bands EQ. 

zoeken
zoeken