Video's bij de tests in Gitarist 288

Fender, Tanglewood, DOD

Gitarist Extra 26-02-2015 10:02

De tests van de Fender Classic Player Baja '60s Tele, Triple Tele & Strat HH, Tanglewood Premier Deluxe TPE SF DLX en DOD Envelope Filter 440 uit Gitarist 288, maart 2015 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

De gitaren uit de Fender Classic Player serie worden ontworpen door de topbouwers van de Custom Shop, maar in Mexico in elkaar gezet. Hierdoor zijn de instrumenten uit deze inmiddels acht jaar bestaande serie een stuk betaalbaarder dan Cust Shop-modellen. In het blad testen we drie nieuwe toevoegingen aan de reeks, de Baja ‘60s Tele, Triple Tele en Strat HH. Luister hier hoe ze klinken. 

Tanglewood heeft de bezem door zijn vele series gehaald en ruimte gemaakt voor een aantal nieuwe gitaren, zoals de Premier SE’s, die gebruikmaken van exotische houtsoorten. Bij de Deluxe TPE SF DLX is dat tijgermahonie (ja, het bestaat). Eens kijken hoe dat beestje gromt...

Het doel van het herrezen DOD is pedalen te maken met de look en sounds van de stompboxen van weleer, maar met een paar moderne verbeteringen zoals true bypass en voeding met een netadapter (naast een 9-volts batterij). Wij onderzochten de sweepfiltereffecten van de Envelope Filter 440.

 

zoeken
zoeken