Exclusieve previewtrack Robben Ford

Beluister voorproefje nieuw album In To The Sun

Muzieknieuws 11-03-2015 15:47

Op 30 maart verschijnt het nieuwe album van Robben Ford, getiteld In To The Sun. Platenlabel Mascot lichtte alvast een tipje van de sluier op door een aantal tracks vrij te geven, waar vandaag nog het nummer Breath Of Me, exclusief voor de lezers van Gitarist, aan werd toegevoegd. Klik op de link verderop in dit artikel en luister.
Oordeel zelf of de jazzbluesmeester zijn vorm sinds vorige plaat Bringing It Back Home heeft weten te behouden.

fordRobben Fords nieuwe album 'Into The Sun' is opnieuw een demonstratie van zijn vakmanschap als gitarist en songschrijver. Ooit de favoriete begeleider van grootheden als Miles Davis en Joni Mitchell is hij sinds zijn voor een Grammy genomineerde album 'Talk To Your Daughter' uit 1988 zelf een naam om rekening mee te houden. 

Gastmuzikanten
Aan het nieuw album droegen veel illustere gastmuzikanten een steentje bij, zoals singer-songwriter ZZ Ward, Grammy-winnaar Keb’ Mo’, Gov’t Mule- en Allman Brothers-gitarist Warren Haynes, pedalsteelgitarist Robert Randolph, slidelegende Sonny Landreth en aanstormend talent Tyler Bryant. Je kunt slechtere hulptroepen hebben!

Exclusieve previewtrack voor Gitarist-lezers
De link naar een private track op Soundcloud is vandaag door Mascot vrijgegeven voor lezers van Gitarist. Op 'Breath of Me' werkt Ford samen met ZZ Ward.
Klik hier om de private track Breath of Me op Soundcloud te beluisteren.

Concerten 
Vanaf 30 april tourt de 63-jarige Robben Ford door de Benelux met zijn nieuwe album.
30 april: North Sea Jazz Club, Amsterdam
1 mei: Mezz, Breda
2 mei: Rhythm ’n Blues Night, De Oosterpoort, Groningen
5 mei: Het Depot, Leuven

Beluister hier twee andere nummers van 'Breath Of Me', die al eerder vrijgegeven zijn, Justified (met Keb' Mo en Robert Randolph) en High Heels And Throwing Things (met Warren Haynes). 

 

En bekijk hier de trailer van het album.


zoeken
zoeken