Hughes & Kettner Tubemeister 18 30th Anniversary

Traktatie van jarige Hughes & Kettner

Merknieuws 26-03-2015 21:03

Hughes & Kettner vierde vorig jaar haar 30-jarig jubileum. De 30th Anniversary versie van de Tubemeister is speciaal voor deze mijlpaal uitgevoerd met een paar ‘new old stock’ EL84’s uit de good old USSR. Voor de rest is hij identiek aan de reguliere Tubemeister. In Gitarist 285, december 2014, testte Gertjan Smit deze H&K. Bekijk ook de video waar Hughes & Kettner's Paul Airey vertelt over de New Old Stock (NOS) buizen die gebruikt worden in deze Limited Edition 30th Anniversary TubeMeister serie.

Om je geheugen wat op te frissen: we hebben hier te maken met een compacte 18-watt tweekanaals buizentop met ingebouwde powersoak waarmee je het vermogen kunt terugbrengen naar 5 of 1 watt of het geluid helemaal kunt uitschakelen. Je kunt dus midden in de nacht oefenen en opnemen zonder je huisgenoten of buren overlast te bezorgen.

Geluid
Het cleane geluid klinkt helder, met lekker veel punch. De twee NOS-buisjes hebben meer dan genoeg headroom om op hoog volume ook clean te blijven. Het tweede kanaal ademt classic rock. De punch die ons op het cleane kanaal al opviel is ook hier duidelijk aanwezig. De Tubemeister is erg aanslaggevoelig en schoont mooi op bij het terugdraaien van de volumeknop op je gitaar.

Gain
Schakel je de boost in dan krijg je er opeens bakken gain bij, goed voor een romig en verzadigd leadgeluid. Bij lage gaininstellingen geeft het inschakelen van de boost wel een drastische geluidsverandering. Je kunt deze optie dan ook beter als een derde kanaal zien dan als soloboost.

Conclusie
In hoeverre de NOS-buisjes zich verhouden tot de standaard uitvoering is lastig te beoordelen zonder vergelijkingsmateriaal. Het is wel zo dat het geluid erg dynamisch en levendig is. En daarmee is deze jubileumuitvoering een prima versterker.

Videointerview
Hughes & Kettner's Paul Airey vertelt over de New Old Stock (NOS) buizen die gebruikt worden in deze Limited Edition 30th Anniversary TubeMeister serie.

Info: Hughes & Kettner Tubemeister 18 30th Anniversary
Type: buizentop

Klik hier voor meer informatie op de site van Hughes & Kettner

 

 

zoeken
zoeken