Ibanez Paul Stanley signature gitaren nu leverbaar

Waaronder de high-end 'Cracked Mirror'-gitaar

Merknieuws 31-08-2015 15:52

Ze werden op de NAMM Show gepresenteerd en zijn nu leverbaar in de Benelux, de Ibanez signature gitaren van KISS-gitarist Paul Stanley. In totaal zijn er vier modellen, van de betaalbare PS40 tot de unieke PS1 'Cracked Mirror', waarvan er maar enkele worden gemaakt.

Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Ibanez opnieuw signature gitaren zou gaan uitbrengen van Paul Stanley. Het Japanse merk werkt al sinds 1976 samen met de KISS-gitarist, maar dit zijn de eerste Paul Stanley gitaren die het merk maakt sinds 1996.

 

PS40
In totaal zijn er vier modellen met allemaal de klassieke Iceman bodyvorm. De betaalbare PS40 heeft een body van populieren hout en is voorzien van keramische Infinity humbuckers. Stanley's handtekening staat op de slagplaat en zijn naam op de truss rod cover.

 

PS120
De PS120 heeft een gebonden body van mahonie en esdoorn en een gelijmde in plaats van geschroefde hals. Als elementen zien we een Seymour Duncan 59 (hals) en Custom 5 (brug) humbucker.


PS10
Nog een stap hoger op de schaal vinden we de in Japan gemaakte PS10. Deze heeft net als de PS120 een gebonden ebben toets, maar op de body vinden we een Gibraltar brug met sustain block en de topkam is samengesteld uit been en koper.



PS1 Cracked Mirror 
De unieke PS1 Cracked Mirror sluit de rij. Ook deze gitaar is in Japan vervaardigd, maar er is maar een zeer beperkt aantal van beschikbaar. Het is een replica van Stanley's originele gitaar en de gitaarbouwers van Ibanez hebben deze minutieus nagemaakt, compleet met het mozaïek van gebroken spiegelstukken die de body sieren. Je hoeft niet bang te zijn voor glassplinters, want de spiegel is gemaakt van acryl.
Bij de gitaar krijg je een door Paul Stanley gesigneerd certificaat. Ook vind je in de koffer een extra slagplaat met handtekening - de standaard slagplaat is blanco. Reken op een milletje of zeven. 

Meer info: www.hoshinobenelux.eu

zoeken
zoeken