aanmelden
Andy McKee - video's bij het interview in Gitarist 319
TrueFire-workshop Drifting, harpgitaar en duet met Tommy Emmanuel
Gitarist Extra 21-09-2017 07:09
Twee handen op de toets, percussie-effecten, gedeeltelijke capo’s: Andy McKee lijkt bijna een soort magiër op de akoestische gitaar. Voorafgaand aan zijn Nederlandse tour eind september praten we in Gitarist 319, oktober 2017 met de Amerikaanse fingerstyle-virtuoos over spel, gitaren en meer. Hier verzamelden we wat video's van hem, waaronder een uitleg van zijn grote YouTube-hit Drifting voor TrueFire.

Andy McKee tourt van eind september tot en met 1 oktober 2017 door Nederland. Luister ook naar het interview in CoLive! op NPO Soul & Jazz, dat 30 september werd uitgezonden en je on demand kan terugluisteren, ook als podcast:
Luister nu en on demand via www.nposoulenjazz.nl/colive
En ook als podcast: http://feeds.ntr.nl/colive 
Gitarist werkt samen met CoLive! Iedere zondag om 20u Gitarist Special!
Bekijk hier welke programma's er nog meer terug te luisteren zijn.  

Drifting
Andy McKee brak door in 2006 toen een van zijn nummers, Drifting, viral ging op YouTube en hij plots overal ter wereld werd uitgenodigd om op te treden. Voor de lesvideosite TrueFire maakte hij een instructievideo waarin hij in onderdelen precies laat zien hoe hij dat nummer speelt.

Hier zie je hoe hij het volledige nummer speelt en vervolgens het couplet en het refrein analyseert en voorspeelt. Intro en brug vind je ook in het YouTube-kanaal van TrueFire.

Drifting maakt deel uit van McKee's videocursus 'Musicarum Songbook', dat met soortgelijke analyses van nog vier nummers, compleet met tabs, voor 39 dollar kan worden gedownload op de TrueFire-website

 

 

 

 

Harpgitaar
Andy McKee is ook bekend om zijn spel op de harpgitaar. In deze video zie je hem op een Dyer spelen, hoewel hij tegenwoordig de voorkeur geeft aan harpgitaren van de Canadese bouwer Michael Greenfield. McKee speelt Because It's There van Michael Hedges, een van zijn grote voorbeelden.

Tommy Emmanuel
Behalve dat ze hetzelfde management hebben en McKee's platen tegenwoordig op het CGP Sounds label van Tommy Emmanuel verschijnen, is hij ook bevriend met de Australiër. Ze toeren regelmatig samen en delen ook wel eens het podium, zoals hier bij een virtuoze vertolking van Toto's Africa.  

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com