Jeroen Gmelich breekt door tot de Rolling Stones

Complimenten van Keith Richards voor bouwer uit Den Helder

Muzieknieuws 23-10-2014 10:10

Hij kon het aanvankelijk niet geloven, maar Jeroen Gmelich, de man achter Jerome's Customs uit Den Helder, zag zijn op een Telecaster gebaseerde gitaar daadwerkelijk door Keith Richards bespeeld worden tijdens Rock Werchter. Gmelich was te gast bij RTL Late Night om erover te vertellen.

In Gitarist 277, april 2014, belichtten we kort een door Jerome's Customs gebouwde gitaar. Tussen april en nu heeft deze gitaarbouwer een behoorlijk avontuur meegemaakt, wat begon met de vraag van een klant om een exacte replica van Micawber te maken, de legendarische Telecaster van Keith Richards, met de bedoeling de gitaar ook bij Richards te krijgen.

Het is Gmelich gelukt om op Pinkpop contact te leggen met de gitaartechnicus van de Rolling Stones. Jeroen boodt hem een replica aan (de linker van de twee hierboven afgebeelde gitaren) en al werd hij goed beoordeeld, het voldeed nog niet aan de maatstaven van Keith. De gitaartech liet Jeroen een aantal gitaren voelen die door Keith Richards bespeeld worden en vertelde wat er zou moeten veranderen wil het voor Richards interessant zijn. Ook gaf hij aan dat Richards niet geïnteresserd is in een replica, dus dat een zwarte versie beter zou zijn. 

Tweede kans
Normaal gesproken kost het twee maanden om een nieuwe gitaar te bouwen. Jeroen deed het in twee weken. Vervolgens bood hij de zwarte gitaar aan op Rock Werchter. Na vier uur wachten werd hij bij Keith Richards toegelaten en kreeg hij complimenten voor de gitaar. Maar dat was nog niet alles, Richards heeft op Rock Werchter de gitaar ook bespeeld. Een droom die uitkwam.

Hou Gitarist in de gaten voor het hele verhaal van deze bijzondere gebeurtenis.

Hier zie je hoe Jeroen Gmelich zijn avontuur verhaalt bij RTL Late Night:

Voor informatie over Jerome's Customs, zie www.jeromescustoms.com.

zoeken
zoeken