Arjen Lucassen uitgeroepen tot progvirtuoos

Nederlandse gitarist op de Britse Prog Awards 2014

Muzieknieuws 15-09-2014 10:09

Hoewel hij zelf lang geleden de hoop opgaf ooit zo snel te kunnen spelen als Yngwie Malmsteen, heeft de Nederlandse progressieve gitarist Arjen 'Ayreon' Lucassen de Prog Awards 2014 Virtuoso Award gewonnen. Arjen werd in Shakespeare's Globe in Londen uitgeroepen tot de meester van het progressieve muziekvak.

Al sinds hij in de 60's The Beatles hoorde, is Arjen een fan van muziek. Nadat hij ook met Deep Purple in aanraking kwam, wist hij zeker dat hij gitarist wilde worden. En die beslissing pakte goed uit. Arjen heeft in zo’n tien bands een bijdrage geleverd met zijn gitaarspel. En niet alleen zijn gitaarspel is goed, hij speelt ook basgitaar, banjo en luit, verschillende toetsinstrumenten en zelfs fluit.

In Gitarist 255 vertelde hij uitgebreid over zijn inzichten in opnametechniek en hoe hij zijn sounds creëert. De titel "Virtuoso" is dus wel op zijn plaats.

Lucassen ontving de award op 10 september in Londen uit handen van Damian Wilson (Threshold, Headspace), met wie hij al veelvuldig samenwerkte. Anneke Van Giersbergen stuurde een videoboodschap om hem te feliciteren. Met haar werkt Lucassen aan een albumproject getiteld 'The Gentle Storm'.

Arjen wordt genoemd in een rijtje awardwinnaars dat onder andere Rick Wakeman, Transatlantic, Dream Theater en Peter Gabriel bevat. De jaarlijkse uitreiking van de Prog Awards nomineert muzikanten en bands voor allerlei categorieën zoals beste nieuwe artiest, meest vooruitstrevende artiest, album van het jaar en nog meer. Dit jaar vond de derde editie plaats.

Kijk voor een overzicht van de overige winnaars op prog.teamrock.com

Arjen Lucassen online:
www.arjenlucassen.com 
www.facebook.com/ArjenLucassenOfficial 
www.twitter.com/arjenlucassen

zoeken
zoeken