Nieuw album John F. Klaver

Livestream-concert, radio en meer

Muzieknieuws 30-10-2014 17:10

John F. Klaver doet het al een hele tijd erg goed als Nederlandse bluesgitarist. Zowel zijn albums als zijn live-optredens krijgen positieve kritieken en hij heeft al verschillende awards gewonnen. Zo sleepte hij onder andere de Dutch Blues Challenge van 2011 en 2013 in de wacht. 1 november verschijnt zijn nieuwe album en geeft hij met zijn band een livestream-concert.

Het nieuwe album heet ‘The Edge’ en het is duidelijk dat John F. Klaver zich op allerlei gebieden nog steeds ontwikkelt. Zijn gitaar-, zang- en compositiekunde kun je op elf eigen tracks horen, en het album is ook nog eens twee covers rijk. Ook zijn begeleidingsband gaat mee in de ontwikkeling, en vult Klaver aan met Hammond, bas en drums. Voor kopers van het album heeft John F. Klaver nog iets extra's in petto: op het album zit een downloadcode voor bonustracks die zijn opgenomen in de legendarische Sun Studios in Memphis, Tennessee.

John F. Klaver probeert een authentieke feel in zijn blues aan te brengen, die daardoor misschien wel iets moderns heeft. Een van de mensen die hem spotte was Matt Schofield, met wie hij een jamsessie had. Klaver speelde op allerlei festivals, zoals Moulin Blues, Big Rivers, Ribs & Blues, Jazz in Duketown en Jazzfestival Haarlem. In de VS speelde hij in de bluesclubs van BB King en Buddy Guy.

Morgen, 30 oktober, is John F. Klaver te gast bij Radio 6. Op 12 november komt hij daar nog een keertje terug om live op te treden in het programma Mijke en Co Live!. Het album ‘The Edge’ wordt 29 november gepresenteerd in podium de Duyker in Hoofddorp.

Op 1 november zal er een livestream concert plaatsvinden vanuit de E-sound-Studios in Weesp waar 'The Edge' is opgenomen. Je kunt het concert bekijken via deze link.

 Bekijk hier de albumpromo voor ‘The Edge’:

 

Lees hier de recensie van Steven Faber van 'The Edge' uit het novembernummer van Gitarist:

John F. Klaver Band
The Edge (DMI)
John F. Klaver treedt met gemak buiten de gebaande pentatonische paden, op een manier zoals ook Matt Schofield dat doet. Luister je ‘The Edge’, dan hoor je dat hij álle hoeken van de blues beheerst: een poppy nummer met soulvolle begeleiding (When Everything Falls), de funky opener You Make Me Feel So Alive of de klassiek aandoende shuffle Skip A Beat. De samenwerking met organist Bob Fridzema pakt heel goed uit en saxofonist Efraim Trujillo en bluesharpist Boy Vielvoye zorgen voor afwisseling. Onverwacht is afsluiter The Edge, een zwaar en stampend riffnummer overgoten met fuzz. Het lijkt de band iets minder te liggen dan de upbeat bluessongs, maar het geeft wel aan dat Klaver er niet voor schuwt buiten zijn comfortzone te treden.

Voor fans van: Robben Ford, Matt Schofield
Stream: Just For Kicks

Meer informatie vind je op de site van John F. Klaver.

zoeken
zoeken