Twaalf halve finalisten Sena Young Talent Guitar Awards 2015 bekend

Halve finale en finale op 20 en 21 juni

Muzieknieuws 28-05-2015 13:53

Afgelopen weekend werden de laatste halve finalisten van de Sena Young Talent Guitar Awards (SYTGA) 2015 bekend. Op zaterdag 20 juni tijdens de Amsterdam Electric Guitar Heaven Midsummer Night Special in Q-Factory Amsterdam zullen deze gitaristen strijden voor die felbegeerde plek in de finale, een dag later op zondag 21 juni in het Bimhuis in Amsterdam.

In totaal hebben tijdens de vier voorrondes in de afgelopen drie maanden maar liefst twaalf kandidaten zich geplaatst voor de halve finale. Alle voorrondes waren onderdeel van Guitar Matrix events waarbij gitaristen en gitaarliefhebbers clinics, interviews en optredens van de Nederlandse gitaartop konden volgen en zelf ook konden deelnemen aan de Plug ’n’ Play gitaarorkesten. 

Winnaars van de vier voorrondes
In het Paard van Troje in Den Haag wisten afgelopen weekend Jeanine Sier (winnaar t/m 17 jaar), Jordi Repkes (winnaar t/m 30 jaar) en Antreas Yerolatsitis (wild card t/m 30 jaar) zich te plaatsen voor de halve finale.
Precies een week nadat in de DRU Cultuurfabriek in Ulft Meryn Bevelander (winnaar t/m 17 jaar), Tim Nijenhuis (winnaar t/m 30 jaar) en Wies Knipping (wild card t/m 17 jaar) zich al geplaatst.
In de maanden daarvoor bleven Yvette Terpstra (winnaar t/m 17 jaar) en Antonio Molina Moya (winnaar t/m 30 jaar) in Amsterdam en de vier deelnemers Tom Renet (winnaar t/m 17 jaar), Maarten Cima (winnaar t/m 30 jaar), Filip Schrijver (wild card t/m 17 jaar) en Marc Meesters (wild card t/m 30 jaar) in Heerlen de concurrentie voor.
De stijlen van de winnaars variëren van metal tot jazz en van classic rock tot fusion.

Halve finale en finale tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven Midsummer Night Special
De halve finale en de finale zullen plaatsen vinden tijdens het Amsterdam Electric Guitar Heaven Midsummer Night Special gitaarfestival dat het begin van de zomer viert met een spetterend programma op zaterdag 20 en zondag 21 juni, met onder andere een concert van Larry Carlton. Ook My Baby zal dat weekend spelen en een groot Plug ‘n’ Play Creation Orchestra met solist Dany Lademacher vindt plaats in het Atrium van het Muziekgebouw aan ‘t IJ/Bimhuis. De rode draad door het weekend wordt gevormd door een achttal gitaarduo’s van onder meer Anton Goudsmit met Reinier Baas, René van Barneveld met Wouter Planteijdt (beide Sjako!), Pablo van der Poel (DeWolff) met Vedran Mircetic (De Staat) en Ruben Hoeke met Leif De Leeuw (winnaar SYTGA 2013). Het weekend vindt plaats in Q-Factory (zaterdag) en Bimhuis (zondag) in Amsterdam. Meer info en inschrijven voor het Plug ’n’ Play gitaarorkest: www.amsterdamelectric.com

Overzicht halve finalisten Sena Young Talent Guitar Awards 2015

Guitar Matrix Zuid-Holland - Paard van Troje Den Haag

  • Jeanine Sier (winnaar t/m 17 jaar)
  • Jordi Repkes (winnaar t/m 30 jaar)
  • Antreas Yerolatsitis (wild card t/m 30 jaar)

Guitar Matrix Oost-Nederland - DRU Cultuurfabriek Ulft

  • Meryn Bevelander (winnaar t/m 17 jaar)
  • Tim Nijenhuis (winnaar t/m 30 jaar)
  • Wies Knipping (wild card t/m 17 jaar)

Guitar Matrix Noord Holland - Music Matrix, Q-Factory Amsterdam

  • Yvette Terpstra (winnaar t/m 17 jaar)
  • Antonio Molina Moya (winnaar t/m 30 jaar)

Guitar Matrix Zuid Holland - Nieuwe Nor Heerlen

  • Tom Renet (winnaar t/m 17 jaar)
  • Maarten Cima (winnaar t/m 30 jaar)
  • Filip Schrijver (wild card t/m 17 jaar)
  • Marc Meesters (wild card t/m 30 jaar)

Meer info: www.guitarmatrix.nl 

 
zoeken
zoeken