Frusciante terug bij Peppers

Klassieke line-up komt na tien jaar weer bij elkaar

Muzieknieuws 16-12-2019 14:35

Na tien jaar komt John Frusciante terug bij de Red Hot Chili Peppers en maakt daarmee - een half jaar voordat de band op Pinkpop zal optreden - de klassieke bezetting met Flea, Chad Smith en Anthony Kiedis weer compleet.

In een verrassend statement hebben de Red Hot Chili Peppers aangekondigd dat John Frusciante na tien jaar weer bij de band zal komen.


Josh Klinghoffer zal plaatsmaken voor Frusciante

Hiermee komt ook een einde aan Josh Klinghoffer’s twee album-periode bij de band. Een verklaring van de band op hun Instagram is hieronder te zien.

Frusciante was een integraal onderdeel van de band in de twee meest succesvolle tijdperken: tussen 1988-1992 en na zijn terugkeer op het Californication-album 1998-2009.

Over zijn besluit om de band te verlaten zei Frusciante in 2009: "Ik hou echt van de band en wat we deden. Ik begrijp en waardeer dat mijn werk veel betekent heeft voor veel mensen, maar ik moet mijn interesses volgen. Kunst is nooit iets geweest wat ik uit plichtsbesef heb gedaan. Het is iets wat ik doe omdat het echt leuk, spannend en interessant is.
"In de afgelopen 12 jaar ben ik als persoon en artiest zodanig veranderd, dat verder werken in de lijn die ik met de band heb gevolgd, tegen mijn eigen aard in zou gaan. Er was geen keuze bij deze beslissing. Ik moet gewoon zijn wie ik ben en doen wat ik moet doen".

Op 19 juni 2020 staat de band op Pinkpop. 

zoeken
zoeken