Joanne Shaw Taylor krijgt vleugels

Video en audio bij het interview in Gitarist 285

Gitarist Extra 21-11-2014 10:11

Op jonge leeftijd viel Joanne Shaw Taylor al op door haar gepassioneerde bluesgitaarspel. Onlangs verscheen haar vierde album, ‘The Dirty Truth’, waarop ze niet alleen blues, maar ook soul, rock en een vleugje americana tot een krachtig melange gebrouwen heeft. In Gitarist 285, december 2015 praat ze over haar mentor Dave Stewart en de keuze tussen Tele en Les Paul.

De meeste televisiekijkers heeft Joanne Shaw Taylor ongetwijfeld getrokken toen zij Annie Lennox begeleidde op het zestigjarig jubileum van koningin Elizabeth van Groot-Brittannië. Zelf bestempelt Taylor het ietwat eufemistisch als “een interessant optreden”. De gitaarsolo had niet zo clean moeten zijn: haar fuzz ging niet aan. “Ik weet nog steeds niet waarom dat gebeurde”, blikt ze terug. “Ik liep naar voren om die solo te spelen en het was te laat om terug te lopen want er werd gefilmd en alles was gechoreografeerd. Ik was behoorlijk boos op mezelf.”
De pijn werd verzacht toen Stevie Wonders drumtechnicus Taylor kwam vertellen dat Wonder erg gecharmeerd was van haar bescheiden cleane geluid. “Godzijdank”, benadrukt ze. “Dat was een geluk bij een ongeluk.”
Wat haar outfit betreft heeft Taylor nog een tip: “Engelenvleugels zijn niet zo goed voor de bloedsomloop in je armen. Ik realiseerde me niet eens hoe belangrijk dat was om gitaar te spelen. Meer dan die ene gitaarsolo had ik niet in me.”
Kijk hier hoe Taylor het ervan afbracht:

Een optreden onder betere omstandigheden was voor het Britse radiostation Planet Rock. Kijk hoe ze op haar Telecaster loos gaat in het titelnummer van haar nieuwe album ‘The Dirty Truth’. 

Ben je geïnteresseerd in het hele album, luister dan hier:  

zoeken
zoeken