Rich Robinsons Gibson ES-335

Black Crowes-gitarist over zijn nieuwe signature

Gitarist Extra 21-11-2014 10:11

In Gitarist 285, december 2014 vertelt Black Crowes-gitarist Rich Robinson over zijn Gibson ES-335. Zijn signature maar ook zijn originele '63'er waar het nieuwe model op is gebaseerd - en die zwaar beschadigd werd door de orkaan Sandy.

Orkaan Sandy
In oktober 2012 woedde orkaan Sandy langs de oostkust van de VS en trof ook de staat New Jersey, waar de Black Crowes hun instrumentenopslag hadden. Het gebouw kwam onderwater te staan en veel van de spullen van de Crowes raakten beschadigd, waaronder zestig gitaren en alle versterkers van Rich Robinson. Een van de gitaren die door water en schimmel werden aangetast was zijn volledig originele ’63 Gibson ES-335. Robinson wilde deze jarenlange persoonlijke favoriet niet afschrijven en bracht hem naar RS Guitarworks in Kentucky. De restauratie duurde maar liefst een jaar, maar men wist de gitaar op wonderbaarlijke wijze in originele staat terug te brengen. Bekijk in een fotodagboek hoe het restauratieproces verliep.

Signature
In dezelfde tijd was Robinson met Gibson bezig aan het Rich Robinson signaturemodel, dat gebaseerd was op zijn ’63 ES-335. Luister in deze video wat Robinson daar zelf over te vertellen heeft:   

zoeken
zoeken