De schoonheid van Avalon Ard Rí

Demovideo bij het nieuwsitem in Gitarist 286, januari 2015

Gitarist Extra 19-12-2014 11:12

De nieuwspagina's in Gitarist openen altijd met een groot in beeld gebrachte, opvallende gitaar. Zeg maar het snoepje van de maand. In Gitarist 286, januari 2015 is dat een prachtig Avalon auditoriummodel uit de Ard Rí serie. Om je een indruk van de gitaar te geven schoten we deze video.

Avalon maakt al sinds 1989 gitaren en deelt een stuk geschiedenis met de Noord-Ierse bouwer George Lowden. Er zijn zes series. Pioneer is het instapmodel, Fusion is het model met nylon snaren, de Americana reeks bestaat uit drie sunburstmodellen in retrostijl, Anthem omvat de signaturemodellen van verschillende gitaristen, Arc bestaat uit afgeschuinde gitaren en Ard Rí is de serie met de meeste customopties.

De Ard Rí A3-335FC auditorium in de video is een qua ontwerp en geluid ontzettend mooi instrument. De opvallende zij- en achterkant zijn van imbuia of Braziliaans notenhout, terwijl het bovenblad uit Alaskaans geel cederhout is vervaardigd, een ongewone keuze. Ook de hals is bijzonder: een vijfdelig laminaat van mahonie, esdoorn en palissander. Aan het einde van de hals zit een mooie hiel met een ebben kap. Een oogstrelende, ingetogen decoratie is het met parelmoer ingelegde Avalon logo op de kop. De achterkant van de kop, met vergulde Gotoh SG381 stemmechanieken, is bijna net zo mooi als de voorkant.

 

zoeken
zoeken