Mark Tremonti: techniekoefeningen

Audio bij de workshop bij het interview in Gitarist 292, juli 2015

Gitarist Extra 25-06-2015 16:06

Met zijn nieuwe soloalbum ‘Cauterize’ herinnert Mark Tremonti ons er nog maar eens aan waarom hij een van de beste gitaristen van dit moment is. In een interview in Gitarist 292 deelt hij de geheimen van zijn verbluffende vakmanschap. Hier kun je de audio beluisteren van de bijbehorende workshop.

Mark Tremonti is een eeuwige student van de gitaar en juist daarom heeft hij betere tips dan wie dan ook. In het blad bespreken we vier technieken die hij dit jaar heeft geoefend en stellen we een set oefenmateriaal op waar Mark zelf trots op zou zijn.

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen van de workshop moeten klinken. Van elk voorbeeld is er ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt spelen.

Down-picking
Mark Tremonti: "Altijd als ik clinics doe, daag ik mensen uit om tegen mij te down-picken. Mentaal is het een eenvoudige techniek, maar fysiek niet. Het is gewoon een kwestie van spieren trainen."

Alternate-picking
Tremonti: “Ik herinner me dat Zakk Wylde me vertelde dat ik alles moest aanslaan. Om te oefenen is de aanpak van Zakk erg goed: je kent de songs live vanbinnen en vanbuiten en je hebt meer controle.” 

Pentatonisch opwarmen
Tremonti: “Meestal vlieg ik door de pentatonische vingerzettingen heen met 140 bpm en concentreer me op de lastigste plekken. Ik denk niet eens aan waar ik naartoe ga, ik probeer gewoon te overleven!"

Inventieve solo’s
Tremonti: “Als het ene akkoord overgaat in het volgende, raak dan de perfecte noten om dat in je solo ook te laten horen: de akkoordnoten. Daarna kun je weer terug naar de toonladder.” 


zoeken
zoeken