In 20 minuten... beter barré-akkoorden spelen

Audio bij de workshop in Gitarist 318

Gitarist Extra 24-08-2017 10:08

Verlaat je comfortzone en ga van open akkoorden over op barré-akkoorden, dé manier om creatieve vrijheid te vinden en over de hele hals te spelen.

Je hebt alleen totale creatieve vrijheid in je riffs en songs als je akkoordgrepen over de hele hals kunt spelen. Maakt niet uit welke muziekstijl je speelt, deze grepen – barrés genoemd - komen in alle genres voor.

Voor barré-akkoorden heb je kracht nodig en we gaan je deze maand helpen die geleidelijk te ontwikkelen. Daarom beginnen de voorbeelden met een barré over twee snaren en gaan we daar steeds een snaar aan toevoegen.

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen moeten klinken.

Tweeklanken in hardrockstijl
Dit voorbeeld is in de stijl van Sunset Strip-bands als Guns N’ Roses en Mötley Crüe en bestaat uit eenvoudige tweeklanken.

Grungy arpeggio’s
Een voorbeeld in de stijl van grungeband Pearl Jam, al komt de combinatie van een open A akkoord met extra noten zoals hier ook in veel andere stijlen voor.

Funky dempen
Barré-akkoorden zijn een essentieel onderdeel van funk en disco omdat je de snaren kunt afdempen door eenvoudigweg je vinger op te tillen - perfect voor die strakke, korte ritmes en de percussieve klank van afgedempte snaren.

Vette alt-rockakkoorden
Deze alt-rockslaggitaarpartij maakt gebruik van  barré-akkoorden in de E-vorm.

zoeken
zoeken