TC-Helicon lanceert Play Electric

Effecten voor elektrische gitaar en zang onder één dak

Merknieuws 06-08-2014 06:08

Met de Play Electric introduceert TC-Helicon een compacte vloerprocessor met effecten voor zowel elektrische gitaar als zang in een simpel en intuïtief te bedienen apparaat. Zingende gitaristen krijgen de beschikking over killer vocale sounds en perfecte achtergrondkoortjes plus effecten en versterkersimulaties van TC Electronic.

Zang
De vocale effecten omvatten onder meer delays, reverbs, doubling, modulaties en zelfs vervorming om de zang extra rauwheid te geven. Net als bij de TC-Helicon Play Acoustic zijn het portamento en de menselijk kwaliteit van de samenzang verbeterd en als gebruiker hoef je je geen zorgen te maken over de toonsoort: Play Electric volgt de gitaarakkoorden automatisch en genereert harmonieën die zuiver zijn en in de maat.

Gitaar
De Play Electric is uitgerust met een uitgebreide selectie versterkersimulaties, variërend van vintage Brits tot klassiek Amerikaans, wat het mogelijk maakt de processor rechtstreeks op een PA of studiotafel aan te sluiten. Wil je toch liever je broekspijpen laten wapperen voor een echte gitaarversterker, dan voorziet de Play Electric ook in een speciale gitaaruitgang.
De gitaareffecten zijn afkomstig van TC-Helicons zusterbedrijf TC Electronic. Deze omvatten het hele palet van distortion tot modulatie, waaronder effecten uit de Flashback Delay, Hall of Fame Reverb en Corona Chorus TonePrint pedalen.


Mix
Tot slot maken gescheiden mono XLR-uitgangen voor zang en gitaar het eenvoudig om een optimale balans op een mengtafel in te stellen, terwijl in stereo modus de zanger-gitarist zelf een eigen mix kan maken. 

zoeken
zoeken