De Fractal Audio FX8 is een feit

Multi-effects processor

Merknieuws 16-10-2014 11:10

In juli kondigden we de FX8 multi-effects pedalboard aan. Dit bericht was gebaseerd op een sneak preview op het Fractal Audio Forum. Ondertussen is er een maand voorbij, en is er meer bekend over de Fractal Audio FX8.

De FX8 heeft in tegenstelling tot de Axe-FX geen versterker- en kabinetsimulaties maar bestaat puur uit effecten. Op het pedaal zijn 128 presets voor je ingesteld, en je kunt tot acht effecten tegelijk inschakelen. Voor het echte werk kun je twee losse expressiepedalen op de FX8 aansluiten. Behalve de effecten zitten er ook een tuner en twee equalizers op, en een looper die tot 4 minuten lang kan loopen.

Flexibel
De effecten zijn true bypass en je kunt kiezen in welke volgorde je ze schakelt. Allereerst moet je kiezen of je de effecten voor de versterker wilt schakelen, of dat je ze liever op de effectloop wil aansluiten. Dan kun je nog kiezen of je de losse effecten in serie schakelt of dat je ze parallel laat lopen. Op het pedaal zit ook een TRS schakelaar waarmee je de kanalen van je versterker kan schakelen.

De FX8 zit in een metalen behuizing met een handvat aan de bovenkant. Met elf voetschakelaars bedien je de belangrijkste functies, en met nog een elftal andere knopjes kun je handmatig instellingen bedienen. Al je instellingen en aanpassingen worden aangegeven op het display en op de 27 gekleurde LEDlampjes op het toppaneel.

Je kunt de FX8 met USB of MIDI aansluiten op je computer. Op de computer kun je dan je presets editen in de meegeleverde FX8-Edit software, of je kunt je presets delen met Fractal-Bot.

Kijk voor meer informatie op www.fractalaudio.com en www.g66.eu

zoeken
zoeken