Fender Adam Clayton Jazz Bass

Nieuwe signaturebas voor U2-bassist

Merknieuws 20-10-2014 16:11

De basgitaren van Fender zijn beroemd, maar het kan nog beroemder. Een van de nieuwste modellen is de Adam Clayton Jazz Bass, gebaseerd op een oude bas van de U2-bassist.

De body van de nieuwe signature is afgewerkt met een prachtige Sherwood Green Metallic hoogglanslak. Deze kleur komt terug in de kop, die onderdak biedt aan een set 'lollipop' tuners. De toetsinleg is van wit parelmoer, net als de slagplaat, die uit vier lagen bestaat. De regelaars (2 x volume, 1 x toon) zijn in de stijl van de bekende Jazz Bass knoppen en regelen het signaal van twee krachtige Custom Shop J-elementen.

High Mass brug
De esdoorn hals heeft een C-profiel en biedt plaats aan 20 medium frets op een 9,5-inch palissander toets. Met een retro stijl halspen die je bij de hiel verstelt kun je de kromming van de hals bepalen. De bas is uitgerust met een Fender High Mass brug, waarbij je kunt kiezen of je de snaren door de body of door de brug rijgt. Voor transport wordt een zwarte koffer met oranje voering meegeleverd.

Geen kloon
De nieuwe signature is gebaseerd op de Sherwood Green 1965 Jazz Bass die Adam Clayton veel op de 'All That You Can’t Leave Behind' -tour gebruikte. Samen met Fender besloot Clayton geen kloon van de oude Jazz te maken, maar om juist een splinternieuwe versie te presenteren. De bas is gebruikt op het nieuwe U2-album 'Songs Of Innocence' en Adam Clayton is van plan hem ook op de komende tour mee te nemen.

In deze video vertelt Adam Clayton zelf over zijn nieuwe bas:


zoeken
zoeken