Mystery amp van Blackstar

De geheimzinnige Fly

Merknieuws 29-10-2014 17:10

Het Britse versterkermerk Blackstar doet hard zijn best om iedereen vast lekker op te stoken voor een nieuw product. Er is een geheimzinnige teaser verschenen. Het leek eerst om een versterkertop met een kabinet te gaan, maar we zaten met die gok alleen maar in de buurt...

Het 47 seconden durende filmpje laat enkel zwarte silhouetten van een man met een gitaar en twee doosvormige objecten zien. Een grote doos, die sterk op een kabinet lijkt, en daarbovenop een klein doosvormpje dat de indruk van een stack alleen maar verstevigt. Het gitaargeluid uit de video komt achtereenvolgend van een clean en een drivekanaal, en er zit een ruimtelijke delay overheen. De vraag was of de delay uit het silhouet komt of uit een stompbox die nog buiten beeld is.

Fly
De mysterieuze boodschap eindigt met het woord ‘Fly,’ wat de gitaristen met een enigszins detectiveachtig brein deed vermoeden dat het om een handzaam formaat versterkertje ging. Maar niets zou zeker zijn tot 1 november, dan wordt de Blackstar ‘Fly’ onthuld en kunnen we die geluiden zelf eens uitproberen.

Onthulling
Ondertussen is bekend dat het om een minicombo gaat. De Fly is een 1 x 3-inch 3-watt versterkertje van rugtasformaat. Ondanks deze afmetingen heeft de combo een ingebouwde delay, een mp3-ingang en een hoofdtelefoonuitgang die ook geschikt is voor opnames. Doordat je er 6 AA-batterijen in kunt doen, is de Fly niet alleen geschikt als oefenversterker, maar ook als reisversterker. Mocht de 3-inch speaker voor jou niet genoeg geluid produceren, dan kun je de Fly uitbreiden met de Fly 103, een bijna identiek ogend speakerkastje dat van je Fly een 6-watt stereo setje maakt.

Bekijk zelf de teaser die ons aan het raden zette:

zoeken
zoeken