Dave Grohl krijgt signature Gibson

Een ES-335 met opvallend design

Merknieuws 14-11-2014 11:59

De invloedrijke alternatieve rocker heeft al veel verschillende gitaren in handen gehad, het werd tijd voor een signature model.

Gezien het genre waar Dave in speelt is de keuze voor een semiakoestische gitaar niet heel vanzelfsprekend.  Maar als je luistert naar de volle klanken van de Foo Fighters is de van de ES-335 afgeleide gitaar wel op zijn plek. De Dave Grohl ES-335 is gemaakt als een traditionele vintage thinline, maar dan met visuele eigenschappen van de Firebird en de Trini Lopez uit de jaren 60.

Drie ineen
De meest opvallende kenmerken zijn de diamant f-gaten in de gelaagde esdoorn top en de gespleten diamant inleg in de toets. Foo Fighter fans hebben deze gaten al eerder gezien in een Pelham Blue Metallic Trini Lopez waar Dave Grohl op heeft gespeeld. De Dave Grohl ES-335 wordt trouwens ook in Pelham Blue Metallic of in Gold Metallic afgewerkt. De opvallende headstock in Firebird-stijl kroont de hals met zijn palissander toets en Corian topkam. In de body zijn twee Burstbucker pickups gemonteerd, een #2 in de halspositie en een #3 in de brugpositie, voor het grungegeluid dat Dave Grohl uit zijn gitaar haalt.

Kijk voor meer informatie op de website van Gibson.

zoeken
zoeken