NAMM 2015 - Dag 1 - Blackstar, Boss/Roland en Guild

Gitarist Extra 25-01-2015 17:01

Anaheim - Gitarist reist elk jaar af naar de NAMM show in Anaheim, L.A., om de nieuwste gear te bekijken en de fabrikanten te raadplegen over wat ze allemaal van plan zijn voor het komende jaar. Dit is het verslag van Dag 1, waarin we meteen een primeur kunnen noteren: de Blackstar ID:Core BEAM.

Boss/Roland
Roland komt met de eerste Tone Capsule voor de nieuwe Blues Cube versterkers. De capsule ziet eruit als een buisje en plaats je net als een buisje in de versterker. Hij geeft zelfs de oranje gloed van een warme buis, maar hij bevat de klank zoals die is ingesteld door een artiest. De eerste Capsule die nu is uitgebracht is van niemand minder dan Eric Johnson, wiens geluid hiervoor is gemodeld in zijn eigen studio.
Bij Boss zagen we de ES-8, een uitgebreid schakelsysteem voor pedalboards met 8 effectloops. Per loop kan je kiezen of ze true bypass zijn of gebufferd. De instellingen zijn op te slaan in tien banken van acht presets. Bovendien bied de ES-8 de mogelijkheid om versterkers te schakelen heeft hij een MIDI uitgang waarmee je bijvoorbeeld delaytijden kan aansturen.
Ook zagen we bij Boss het compacte volumepedaal VF-30 en de Bass Driver BB-1X, een basversie van de OD-1X overdrive die vorig jaar werd gepresenteerd. Hij heeft de voor bassisten onmisbare blendregelaar waarmee je het droge signaal bij kan mengen, zodat je geen laag hoeft te verliezen.

Blackstar
Met de ID:Core BEAM volgt Blackstar de trend van de huiskamerversterkers. Deze stereoversterker heeft dan ook presets voor elektrisch, akoestisch en basgitaar, heeft een ingebouwde acoustic simulator en kan via bluetooth muziek streamen.
Daarnaast brengt het Engelse merk een gelimiterde editie uit van de HT-5R en HT Club 40 in het rood.

Guild
Guild blijft de betaalbare Newark St. Collection uitbreiden. De laatste toevoeging is de T-50 Slim, de enige archtop uit de serie zonder cutaway. De top is gemaakt van sparren, de zij- en achterkant van mahonie. De hele body is nog geen twee inch dik, waardoor het uitversterken eenvoudiger wordt en er niet snel feedback optreedt. De T-50 heeft wordt geleverd in een mooie sunburst en is voorzien van dog ear P-90's met een lage output en een klassiek ogend harp staartstuk.

zoeken
zoeken