NAMM 2015 - Dag 2: Aristides, Gibson, T-Rex & TC Electronic

Verslag vanaf de NAMM beursvloer

Gitarist Extra 26-01-2015 19:01

Anaheim - De afgelopen dag zagen we op de NAMM Show in Anaheim onder andere de nieuwe Aristides 060 SSS, heel veel nieuwe en vernieuwde Gibsons - waar we er hier een van uitlichten - een bijzondere aankondiging van T-Rex en de nieuwe pedalen van TC Electronic.

Aristides
Het Haarlemse Aristides opereert internationaal en heeft dus ook een stand op de NAMM. Het laatste nieuws: van het jongste model 060 is nu ook een versie geintroduceerd met drie enkelspoelselementen, waarbij je de keuze hebt uit diverse Seymour Duncan en Bare Knucke elementen. Dit is gelijk ook de eerste Aristides met deze elementconfiguratie. Zoals je kan verwachten is hij uitgerust met een vijfstanden schakelaar, daarnaast heeft hij masterregelaars voor volume en toon. Hij wordt geleverd in mat zwart, hoogglans wit, mat creme wit, deep sky blue of - onze favoriet - mat baby blue.

Gibson
Een mooie gitaar die we bij Gibson zagen was het Custom Shop signature model van Ron Wood, de L5S. Gelimiteerd tot een oplage van 300 stuks, waarvan 50 worden gesigneerd door Ron Wood, zal de gitaar binnenkort beschikbaar zijn. Hij is gebaseerd op een jaren '70 L5S en is uitgerust met Burstbucker 1 & 2 elementen en goedkleurige hardware.

T-Rex
Onder een stolp en op een bed van magnetisch tape wordt in de stand van T-Rex de Replicator getoond, een tape delay die in het najaar uit moet komen. Hij heeft twee koppen en - bijzonder voor een tape delay - tap tempo. Verder kan je modulatie toepassen (de snelheid van de tape wordt dan gevarieerd) en oversturing toevoegen. De delaytijden gaan van 8 milliseconden tot 3 seconden, al wordt de kwaliteit van de herhalingen bij lange delaytijden wel lager.
T-Rex heeft in Denemarken weer een productie opgestart en daar zal dit pedaal dan ook worden gemaakt. De tapecassette is te vervangen en wordt door TC Electronic gemaakt met de dikst beschikbare tape.

TC Electronic
Naast nieuwe baskabinetten presenteert TC Electronic ook twee nieuwe TonePrint pedalen, de Helix Phaser en de Viscous Vibe. Beide pedalen zijn volledig stereo. Naast de regelaars heb je ook de TonePrint Editor om je geluid vorm te geven en natuurlijk kan je op korte termijn TonePrints van artiesten verwachten.
De Helix heeft naast regelaars voor speed, depth en feedback ook een mixregelaar waarmee je de verhouding tussen het effect en het volledig analoge droge signaal kan instellen.
De Viscous creeert op digitale wijze het geluid van de legendarische Shin-Ei Uni-Vibe. Hij heeft regelaars voor speed, intensity en volume en kan ingesteld worden op chorus of vibrato.

zoeken
zoeken