NAMM 2015 - Dag 3: Fender, Ibanez, Mooer & Riversong

Verslag vanaf de NAMM beursvloer

Gitarist Extra 27-01-2015 19:01

Anaheim - Op de derde beursdag zag de Gitaristredactie onder andere de nieuwe producten van Fender, de Ibanez Paul Stanley modellen, een ingenieus Mooerpedaal en de flink uitgebreide collectie al even ingenieuze Riversong gitaren.

Fender
Fender heeft voor dit jaar de 10 for 15 serie gelanceerd; tien bijzondere modellen die elk een maand beschikbaar zijn, beginnend in maart. Van een American Vintage '70s Hardtail Stratocaster tot een American Standard Double-Cut Telecaster, maar ook modellen van bijvoorbeeld mahonie en korina. Van elke gitaar (helaas voor de bassisten zit er geen bas bij) worden er 500 gemaakt.

Ibanez
Zoals we al verwachtten konden we bij Ibanez alle vier Paul Stanley gitaren bewonderen. van de betaalbare PS40 tot de PS1, die een bedrag van 9.333,32 dollar op het prijskaartje heeft staan. Van deze gitaar met zijn top van gebarsten glas komt er waarschijnlijk maar één naar Nederland.

Mooer
Wat doe je als merk van minipedalen als je een wah wilt uitbrengen? Dan bedenk je eerst een systeem om het pedaal toch zo compact mogelijk te houden. Het resultaat is de Wahter, een minipedaal met uitklapbare beugels, waardoor je voet toch voldoende oppervlak voelt voor een goede bediening.
Het pedaal is in stevig metaal uitgevoerd en het systeem van deze beugels is heel solide uitgevoerd. Naast vier verschillende wah-pedalen komen er in deze serie ook een phaser, volume, fuzz wah en een 'sample reducing pedal' uit. Deze laatste verlaagt de bitrate van het geluid, waardoor je gitaar gaat klinken als een synthesizer.

Riversong
Riversong is een snel opkomend Canadees merk van akoestische gitaren en bassen met een ingenieus systeem van een instelbare hals. Hierdoor is de intonatie en afstelling heel eenvoudig aan te passen en te veranderen. Bijvoorbeeld als je een hogere actie wilt voor slide spel. De standaard serie begint bij gitaren net onder de tweeduizend euro. Daarnaast is er de Vault serie met unieke gitaren (zie foto), waarvan altijd maar een model wordt gemaakt. De prijs voor de Vault-modellen kan oplopen tot het tienvoudige.
Voor wie bij het horen van deze prijzen afhaakt, is het goede nieuws dat het Riversong systeem onder licentie mag worden gebruikt door James Nelligan voor de Scotia serie, waarvan de modellen beginnen rond de zeshonderd euro.

Riversong's Mike Miltimore met een van de Vault gitaren

zoeken
zoeken