NAMM Show 2017, Dag 2: PRS, Ibanez, Cordoba, Way Huge & PowerWire

Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californie - met video John Mayer

Merknieuws 20-01-2017 16:01

Met een voor Californië ongebruikelijk regenachtig en fris weer buiten, is er niets dat ons afleidt van al het aantrekkelijks dat we ook op deze tweede dag op de NAMM Show hebben gezien. Lees hieronder onze ontdekkingen.

PRS
Op de dag dat John Mayer de eerste vier nummers van zijn nieuwe album online uitbracht presenteerde hij bij PRS voor de pers zijn signature versterker, de J-MOD 100. Gemaakt voor de toernee met de Dead & Company, waar hij de rol van Jerry Garcia inneemt. Mayer vertelde dat hij daarvoor een versterker met een krachtige cleane klank en precies de juiste compressie nodig had, om een enkele noot vol, krachtig en percussief te laten klinken. Daarvoor heeft hij 100 watt aan vermogen in huis en een strakke eindversterker. Deze eenkanaals top heeft een schakelbare gain en moet het doen zonder reverb. Wel heeft hij een effectloop, waar Mayer zelf zijn reverbtanks kan inprikken.
Hier zie je de hele persconferentie, waar Mayer ook zijn gitaar ter hand neemt:

 

Gedeelde verjaardag
In 1987 bracht Ibanez de RG serie en Steve Vai's JEM signature uit. Dat betekend dat beide modellen dit jaar hun 30ste verjaardag vieren. Voor de RG wordt dat gedaan met drie gitaren, twee zes- en een zevensnarige, in de Premium serie. Ze hebben een top en toets van curly esdoorn en een elfdelige hals met rvs frets en oplichtende positiemarkeringen aan de zijkant.
Ook van de JEM worden 3 modellen uitgebracht, met dezelfde kleuren als in de vrolijke jaren '80. Zowel deze JEM's als de RG's worden in een gelimiteerde oplage uitgebracht.

Córdoba
Córdoba breidt zijn Protégé reeks nylonsnarige instapmodellen uit met de C1M, een met een matte lak afgewerkte variant van de populaire C1. De C1M heeft een sparren bovenblad en een zij- en achterkant van mahonie. Andere kenmerken zijn een palissander toets en brug, vergulde stemmechanieken en een klankgatrozet van ingelegd hout. De gitaar is af fabriek voorzien van Savarez snaren. Dit betaalbare studentenmodel wordt geleverd in vier afmetingen: standaard, driekwart, half en kwart.

cordoba

Way Huge
Twee nieuwe pedalen zagen we bij Way Huge, de Russian Pickle en de Conquistador, die in een gelimiteerde oplage wordt gemaakt. Zoals de naam al aangeeft knipoogt de Russian Pickle naar de Russische versies van de Big Muff, een fuzz dus. Ook de Conquistador geeft een blokgolfvervorming, maar dit pedaal heeft ook een ingebouwde, niet in te stellen gate, waardoor de klank bij het uitsterven afgekapt wordt. Met een beetje inventief spelen kan je prachtige noisy geluiden creeren.


PowerWire
Het geluid van actieve pickups uit een passieve elementset-up. Dat is wat PowerWire belooft. Het geheim? Een in de plug van de gitaarkabel ingebouwde preamp. Deze zorgt voor een laag- en hoogweergave die volgens de fabrikant beter is dan van veel actieve elementen. De verbetering van de geluidskwaliteit kan zelfs de vergelijking met high-end kabels doorstaan.

pw

Er zijn vier modellen verkrijgbaar. De Clean Boost CB6 kabel is bedoeld voor elementen met een lage output en zorgt voor een cleanboost van 6 dB, terwijl de Clean Boost CB0 een 0 dB boost levert voor pickups met een hoge output en piëzo-elementen. De Super Sizzle (SS) zorgt voor een subharmonische bassboost voor een rijker geluid, en de Dynamic Distortion TS09 voor een klassiek distortioneffect. Alle vier de preamp-pluggen zijn voorzien van een batterij.

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Gitarist, maar bekijk hier op Gitarist.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met o.a. Fender, Gretsch, DAngelico, ESP, Breedlove
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met o.a. video Mark Lettieri bij Rockett Pedals en productnieuws Boss, Roland, Guild
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met o.a. video John Mayer bij PRS en productnieuws Ibanez, Cordoba, Way Huge & PowerWire
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Ibanez, T-Rex en Framus en productnieuws Vox, EarthQuaker, Mad Professor
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met o.a. videoreportage Elixir, Fender, PRS, Taylor (zie foto boven), een aparte videorepo Electro-Harmonix en productnieuws Elixir, Fender, PRS, Taylor, Electro-Harmonix 
zoeken
zoeken