Carl Martin Surf Trem

Bekende tremolo in nieuw doosje.

Merknieuws 27-03-2018 16:58

In 2017 kwam Carl Martin met een nieuwe serie pedalen. De DC Drive was de eerste en vanaf mei is de Surf Trem leverbaar

De tijd dat Boss haast alleenheerschappij had in de pedalenwereld, ligt al weer jaren achter ons. Het aantal boektiekbouwers is tegenwoordig haast ontelbaar, maar Carl Martin neemt een aparte plek in. Het Deense bedrijf werd al 1990 opgericht - als PA-bedrijf - en vijfentwintig jaar geleden, in 1993, kwam het eerste effectpedaal op de markt.

Het nieuwste pedaal heet Surf Trem. Het heeft het tremolo-circuit van de Carl Martin TremO'vibe en het geeft daarmee de trem-geluiden die je kent van de beroemde gitaarversterkers uit de jaren '50 en '60. De Surf Trem is een relatief eenvoudig te bedienen effect. De stevige aluminium behuizing heeft slechts een LED, een aan-/uitschakelaar en bedieningsknoppen voor depth en speed. Meer heb je ook niet nodig. Het werkt op een 9V-batterij of via een adapter en in mei ligt het in de winkel voor een adviesprijs van €118,-


Foto: De Surf Trem in de mooie, nieuwe, compacte behuizing.

De onderstaande filmpjes zijn van de oude versie, maar je krijgt een goede indruk van de sounds. Je ziet meteen dat de nieuwe versie veel minder ruimte - real estate in pedalentermen - inneemt op je overvolle effectenbord:







Carl Martin-website

W-Music-website

zoeken
zoeken