Ton Voerman overleden

Icoon van de muziekindustrie

Merknieuws 24-02-2020 16:00

Ton Voerman is 9 februari overleden op 74-jarige leeftijd. Hij was een markante man, die veel heeft betekend voor de muziekindustrie in de Benelux. Voerman Amersfoort is het distributiebedrijf dat hij een tiental jaar geleden heeft overgedaan aan zijn zonen Johannes en David.

Met zijn karakteristieke lage, schurende stem straalde Ton Voerman een en al zelfverzekerdheid uit. Hij imponeerde ons daarmee, en ongetwijfeld heel wat andere mensen uit de industrie ook. Maar hij stond altijd vierkant achter ons, wat we altijd zeer hebben gewaardeerd. 

Tal van merken heeft hij met Voerman Amersfoort in de Benelux gelanceerd, waaronder Ludwig, Marshall, Korg, Warwick, Music Man, PRS, Mesa Boogie, Vox, Spector, Schecter, NS Design, DR, en ga zo maar door. 

Een tiental jaar geleden droeg hij het stokje bij Voerman Amersfoort over aan zijn zonen David Voerman en Johannes Voerman.

Ton Voerman verbleef zijn laatste levensjaren vooral in Thailand. Onlangs werd de diagnose kanker gesteld. Hij is na een kort ziekbed overleden, veel te vroeg. 

Ton (Tony) Voerman (22-4-1945  -  9 februari 2020) is 17 februari gecremeerd in kleine kring.  

Rest in peace, Ton Voerman.  

zoeken
zoeken