Music Man Mike Herrera StingRay

Seafoam Green en unieke knoppenwinkel

Merknieuws 11-06-2020 10:05

Ernie Ball Music Man introduceerde de Ernie Ball Music Man Mike Herrera StingRay Bass. De bas heeft wat bijzondere eigenschappen en is een droombas voor ons als magazine om te testen. Waarom?

Mike Herrera is al jaren zanger, songschrijver en bassist van de punkrockband MxPx, maar misschien ken jij hem van Goldfinger of Tumbledown. Mike speelt al meer dan twintig jaar op Music Man bassen en hij is een trouwe endorser van het merk.




Foto: wij vinden de combinatie met een lichte hals en een kop in kleur prachtig!

Ernie Ball Music Man besloot de bassist te eren met een signaturemodel, die op het oog niet veel afwijkt van de standaardbassen van het Amerikaanse merk. We zien een essen body, afgewerkt in Seafoam Green met daarop de typische slagplaat - dit keer in parelmoer - en de dikke humbucker. Het eveneens typische controlepaneel bevat drie knoppen en de ingang. De toets is van esdoorn en de bas valt vooral op door de prachtige combinatie van deze esdoorn toets met de in kleur van de body meegespoten kop. En dan is er nog het bandlogo op de slagplaat.


Foto: Het halsplaatje bevat het Music Man-logo en Herrera's handtekening.

Dan de knoppenwinkel. Op het eerste gezicht ziet deze StingRay er uit alsof hij een 2-band eq heeft: Volume, regeling voor hoog en regeling voor laag. Maar niets is minder waar. Deze bas is nog minimaler dan de signature van Joe Dart en we denken even aan de Producer's Switch van Leland Sklar: de drie draaiknoppen doen helemaal niets! Het element werkt passief en is rechtstreeks verbonden aan de uitgangsjack!

Het lijkt ons dus een heerlijke bas om te testen: we zijn zo klaar.


Foto: toch een batterijvakje? Misschien om je drugs in te verstoppen ofzo. Grapje, kinderen. Daar doen we natuurlijk niet aan!

Mike: 'Vroeger sloeg ik tijdens optredens vaak per ongeluk tegen de knoppen en dan zit je opeens met een heel ander basgeluid. Ik gebruik dus al jaren bassen zonder toonregeling. Ik ben wel benieuwd wat mensen die mij niet kennen denken, als ze deze bas oppakken een aansluiten, haha!'

Technisch kunnen we verder kort zijn, want deze StingRay wijkt verder niet af van een gemiddelde Music Man van dat type.

Music Man-website
Algam Benelux


zoeken
zoeken