Jamtrack: indie-pop

Jamtrack: indie-pop

Audio bij de workshop in Gitarist 342

In Gitarist 342, september 2019, vind je de noten, de tabs en het akkoordenschema bij deze workshop. Deze maand gaan we op de populaire tour, met een vrolijke track die doet denken aan moderne popidol.....meer »»

Mondriaan Jazz met Shirley Tetteh

12 oktober, Paard, Den Haag

Mondriaan Jazz is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangwekkendste jazzfestivals van Nederland, met een heel progressieve programmering. Het Seed Ensemble is een van de twintig acts die optreden .....meer »»

Foto's en video van ons fabrieksbezoek aan Martin in de VS

Bij het uitgebreide artikel in Gitarist 342, september 2019

Een gitaarbouwer die al bijna twee eeuwen bestaat en nog steeds tot de top van de gitaarwereld behoort. Gitarist-redacteur Steven Faber reisde af naar Nazareth, Pennsylvania - sinds 1839 de thuisstad .....meer »»

Cort GB74

Koreaans werkpaard

Cort biedt met de GB74 een klassiek ogende bas aan, met een eigenschap die je niet vaak in bassen ziet: de keuzen tussen twee Jazz-elementplaatsingen of gewoon beide tegelijk. .....meer »»

Sire Acoustics

Betaalbaar, akoestisch en natuurlijk

Sire is onder bassisten inmiddels een gearriveerd merk, met mooie en betaalbare basgitaren. Niet voor niets verbindt meesterbassist Marcus Miller zijn naam met het merk. Sire start nu met een serie ak.....meer »»

Mooer MTC 2 Tone Capture GTR

Zeven gitaren in een doosje

Het begon met Kemper en de opmars is niet tegen te gaan: het werken met IRs, oftewel Impulse Responses. Met dit systeem sla je de sounds - of eigen samples - van je speakerkast of versterker op, zodat.....meer »»

Fender markeert 50 jaar Woodstock met Jimi Hendrix Stratocaster

Customshop replica van "Izabella"

Izabella, de gitaar waarmee Jimi Hendrix op Woodstock het Amerikaanse volkslied vertolkte en de laatste gitaar die hij live gebruikte, is door Fenders customshop in een gelimiteerde oplage van 250 stu.....meer »»

Verander je gitaar in een bas

De Electro-Harmonix Bass9 Bass Machine laat je kiezen uit 9 bastypes

Met de pedalen uit de EHX 9 Series kon je je gitaar al laten klinken als een orgel, synthesizer, mellotron of elektrische piano. Nu is daar met de Bass9 Bass Machine de basgitaar bijgekomen. Krijgen w.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken