Toonladder van de maand: lydisch

Toonladder van de maand: lydisch

Audio bij de workshop in Gitarist 284, november 2014

Lydisch is een licht en magisch klinkende toonladder, een prima alternatief voor de standaard majeurladder. Het is met name de verhoogde kwart die voor die magische klank zorgt, zoals te horen bij een.....meer »»

In de loop: folk-jig

Audio bij de workshop in Gitarist 284, november 2014

Traditionele Engelse en Ierse volksmuziek bestaat vaak uit verschillende lagen, bijvoorbeeld gitaar, viool, mandoline en percussie-instrumenten als de bodhrán. In Gitarist 284, november 2014 gebruiken.....meer »»

Gitaarverhaal: ’51 Epiphone Emperor

Video bij het artikel in Gitarist 284

Ooit waren Gibson en Epihone elkaars grootste concurrent. In de strijd om de grootste jazzgitaar was de Emperor Epiphone's ulitieme wapen. Bijnaam: de ‘Gibson Super 400 killer’. In Gitarist 284, novem.....meer »»

Video's bij de tests in Gitarist 284

Guild, Supro, Tech 21, James Neligan

De tests van de Guild CE-100D Capri en Starfire V, de Supro 1690T Coronado en 1624T Dual-Tone, de Tech 21 Fly Rig 5 en de James Neligan LYN-ACFI & LYN-A MINI FI uit Gitarist 284, november 2014 hebben .....meer »»

Keefs ‘Mash’ humbuckers voor Gibbons Goldtop

Video bij het nieuwsitem in Gitarist 284

In Gitarist 284, november 2014 berichten we over een nieuwe variant van Billy Gibbons' Gibson Custom Goldtop. Deze eveneens naar de wensen van de ZZ Top-gitarist gemodificeerde Les Paul is uitgerust m.....meer »»

Gitaarles van Soulnerve-gitarist Stephan Brus

Demo melodische thrashmetal-solo

In Gitarist 284, november 2014 spreken we met Stephan Brus naar aanleiding van 'The Dying Light', het knallende debuutalbum van 'zijn' Soulnerve. Brus vertelt o.a. over de opnamen van de plaat, die hi.....meer »»

Basnoten Gitarist 284 - workshop

Fusion deel 4 - Headhunters met Paul Jackson

In Gitarist 284, november 2014 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Na in de jaren zestig bij Miles Davis gespeeld te hebben begon pianist Herbie Hancock in het decennium daarna de Headhunters,.....meer »»

Jeroen Gmelich breekt door tot de Rolling Stones

Complimenten van Keith Richards voor bouwer uit Den Helder

Hij kon het aanvankelijk niet geloven, maar Jeroen Gmelich, de man achter Jerome's Customs uit Den Helder, zag zijn op een Telecaster gebaseerde gitaar daadwerkelijk door Keith Richards bespeeld worde.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken