Free registration on Gitarist.nl
 
NIEUWSRUBRIEKEN
Muzieknieuws
Merknieuws
On stage
Interviews
Membernieuws
Gitarist Extra
 
Duiveltjes uitgereikt
Jochem Jacobs en Thijs Lodewijk winnen Duiveltje
gepubliceerd op: 13-05-2011 14:05 | Amsterdam | NL | bron: gitarist.nl
Auteur: gitarist.nl
© 2011 Gitarist.nl. Auteursrecht- en databankenrecht voorbehoud.

Tijdens het Gala van de Popmuziek in de Melkweg Rabozaal in Amsterdam, zijn woensdag 11 mei de Duiveltjes uitgereikt, de jaarlijkse prijzen voor het live-popcircuit. De twaalf winnaars ontvingen ieder een bronzen Duiveltje, ontworpen door vormgever Peter te Bos. Textures-gitarist Jochem Jacobs nam zijn award in ontvangst uit handen van Gitarist-hoofdredacteur Mark van Schaick.

Jacobs was een van de drie genomineerden, naast Anne Soldaat en Vedran Mircetic (De Staat). Hij vertelde na de uitreiking dat hij zenuwachtiger was voor deze ceremonie dan voor het optreden voor duizenden headbangers in New Delhi in India, oktober vorig jaar. Jacobs heeft niet alleen als gitarist, maar ook als producer (in zijn gloednieuwe eigen Split Second Sound Studio in Amsterdam) zijn handen momenteel vol aan Textures' vierde studioalbum, dat voor september staat aangekondigd.

Ivo Severijns, vorig jaar winnaar van een Duiveltje als Beste Bassist, trok de naam van Wende- en Waylon-bassist Thijs Lodewijk uit de envelop. "Leuk dat je met een beetje bas spelen een prijs kunt winnen", was het commentaar van Lodewijk. De andere genomineerde bassisten waren Dibbe van Laarhoven (Kyteman’s Hiphop Orkest) en Jop van Summeren (De Staat).

De winnaars in alle categorieën:

Beste Zanger: Tim Knol
Beste Zangeres: Wende
Beste Gitarist: Jochem Jacobs (Textures)
Beste Bassist: Thijs Lodewijk (Wende, Waylon)
Beste Drummer: Tim van Delft (De Staat) 
Beste Toetsenist: Bas Bron (De Jeugd van Tegenwoordig) 
Beste Podium: Paradiso
Beste Festival: Lowlands 
Beste Boeker: Henkjan Onnink (Agents After All) 
Beste Programmeur: Robert Meijerink (Doornroosje) 
Beste Manager: Remy Meijer (Go Back To The Zoo) 

Directeur Cor Schlösser van de Melkweg in Amsterdam ontving tijdens het Gala van de Popmuziek het speciale Duiveltje voor Lifetime Achievement. De Duiveltjes werden verder uitgereikt door onder meer Stacey Rookhuizen, Giel Beelen, Wilbert Mutsaers, Hans Dulfer en Ellen ten Damme.

Duiveltjes
De Duiveltjes worden sinds 2003 jaarlijks uitgereikt aan de beste popmuzikanten van Nederland, gekozen door hun collega-muzikanten. Dit jaar zijn de Duiveltjes uitgebreid met de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Manager, Beste Programmeur en Beste Boeker. De prijs is genoemd naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd’. De winnaars ontvangen een bronzen beeld van een Duiveltje, gemaakt door vormgever Peter te Bos.

Gala van de Popmuziek
De Duiveltjes werden uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek dat woensdag 11 mei voor de derde maal gehouden werd in de Melkweg Rabozaal. Het Gala van de Popmuziek werd georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, in samenwerking met het Music Manager Forum Nederland en met dank aan de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals en de Nederlandse Vereniging van Agents en Boekers.

 Links bij dit artikel:
De StaatTim KnolWende SnijdersTexturesWaylonDe Jeugd Van TegenwoordigLowlandsGo Back To The ZooEllen ten DammeHans DulferGitaristColin Benders (aka Kyteman)

 Merklinks
Mayones

 

Textures
Textures 2010
©Sven Woodside
klik voor origineel

Jochem Jacobs

©Mayones
klik voor origineel

Thijs Lodewijk

klik voor origineel

laatst gelezen

Schertler akoestisch...
Cowboys From Hell pr...
Maurits Westerik ove...
Gibson Dark Fire...
Succes voor Washburn...
Video's Stevie Ann's...
3FM Awards 2011 - de...
Hurricane-festival: ...
NPS presenteert: Roc...
Gibson Min-ETune ste...

new members

Mart Tahapary (NLD)
Bastian Burger (CHE)
Joeri van Riel (NLD)
Petar velchev (NLD)
Geert Lensink (NLD)

release v/d maand

Robert Cray
'In My Soul'
meer releases...

 

 
 

MFM network: Slagwerkwereld.com - Interface.nl - MixedWorldMusic.com

Powered by Digiport - DD&C | © 2002-2010 MusicPublishers.nl