aanmelden
The Guitarmaker
Blog 26-09-2014 00:00

Guitarmaker

Als je elke dag tot je oren in de redactiewerkzaamheden zit, wil de noodzaak tot het delen van een leuk of onzinnig gitaarfeit er nog wel eens bij in schieten. Gelukkig helpen de lezers van Gitarist en Gitarist.nl ons een handje. Ik zag deze week een mooie korte documentaire, die ik hierbij aanraad.

 

Soms begint het zo:

Van: Victor de Wee

Verzonden: maandag 22 september 2014 16:51

Aan: info@gitarist.nl

Onderwerp: korte film

 

Beste Redactie, 

Afgelopen maand heb ik in mijn woonplaats La Herradura (Spanje) een korte film gemaakt over een lokale gitaarbouwer. Misschien interessant genoeg voor een blogpost!

https://vimeo.com/106374606

Vriendelijke groet,

Victor

 

Wat doe ik? Ik ga kijken. Eerst even niet, want de maandagmail werk ik niet in een dag weg. Maar ik had het mailtje in mijn achterhoofd, en later in de week klikte ik door.

Mooi in beeld gebracht, het werkproces van gitaarbouwer Stephen Hill in zijn werkplaats in het Andalusische dorp La Herradura. Victor trekt je meteen zijn minidocu in met Hill's uitlatingen over de invloed van de bouwer op de moleculaire structuur van de gebruikte materialen. Stof tot nadenken.

Hill begon als meubelmaker in Engeland, maar vond zijn roeping als gitaarbouwer in Spanje. Romantisch, inderdaad, en dat is zeer welkom in deze barre tijden. Wie maar een beetje gevoel heeft voor de geur, het gevoel en de looks van ambachtelijke instrumentbouw heeft aan The Guitarmaker achteneenhalve mooie minuten.

Dank je, Victor!

The Guitarmaker from Nevill Films on Vimeo.