aanmelden
Co Live! met Gitaar Special elke zondag om 20.00 uur op NPO Soul & Jazz
Groot archief radiouitzendingen met topgitaristen en nieuw talent - nu ook als podcast
Gitarist Extra 25-03-2017 11:03
In dit artikel vind je tal van links naar eerdere uitzending van de Gitarist Special tijdens de uitzendingen van Co Live! op NPO Soul & Jaz.
Elke zondag na 20.00 uur is er de Gitaar Special tijdens het radioprogramma Co Live!, samengesteld en gepresenteerd door Co de Kloet. Deze special komt tot stand in samenwerking met Gitarist, met aandacht voor ‘s werelds beste gitaristen, vaak naar aanleiding van wat we in Gitarist aan onderwerpen langs laten komen.
Op Gitarist.nl vind je links naar de uitzendingen die zijn terug te luisteren, sinds juni ook als podcast. Als je je via iTunes abonneert op de Podcast “Co Live!” Dan krijg je automatisch alle afleveringen in je smartphone, tablet of op je computer.

Gitarist begon de samenwerking met het programma Co Live in 2014, op Radio 6. Dat programma wordt sinds een tijd voortgezet op NPO Soul & Jazz, via kabel, DAB+ en www.nposoulenjazz.nl.

Co Live!, met als samensteller en presentator Co de Kloet, wordt elke zaterdag en zondag van 19.00 - 21.00 uur uitgezonden. Elke zondag na 20.00 uur is het tijd voor de Gitaar Special, die tot stand komt in samenwerking met Gitarist, met aandacht voor 's werelds beste gitaristen, vaak naar aanleiding van wat we in Gitarist aan onderwerpen langs laten komen.

Luister nu en on demand via www.nposoulenjazz.nl/colive
NPO Soul & Jazz, via kabel, DAB+ en www.nposoulenjazz.nl
En nu ook als podcast: https://feeds.ntr.nl/colive
colive@ntr.nl

Recente uitzendingen 
In Co Live op NPO Soul & Jazz (via kabel, DAB+ en internet) kun je elke zondag om 8 uur luisteren naar de Gitaar Special, het Gitarist-uur waarin Co de Kloet inspeelt op van alles wat in Gitarist staat. Zie hieronder een aantal geselecteerde uitzendingen die je terug kunt luisteren. 

Anton Goudsmit Blindfold Test - 25 maart 2018
Mike Keneally concert - 25 maart 2018
Jimi Hendrix Special - 18 maart 2018
Gary Lucas Special - 3 maart 2018
Erwin Java - 3 februari 2018

Steve Vai 
Co de Kloet sprak met Steve Vai na afloop van zijn masterclass in De Boerderij in Zoetermeer, maart 2018, en vroeg hem speciaal naar de track Pink and Blows Over van het album Modern Primitive. Te beluisteren in de uitzending van 18 maart 2018.  
In 1997 maakte Co de Kloet in Sacramento, Californië een vier uur durende Steve Vai Radio Special die werd gepresenteerd door Henk Westbroek. De titel: ‘The missing link between contemporary music & the rock ‘n’ roll guitar solo’. Co de Kloet heeft de opnames geremasterd en ze zijn in vier afleveringen opnieuw uitgezonden op 15, 16, 22 en 23 juli. Je kan ze terugluisteren in de Co Live podcast.

Dweezil Zappa (foto boven) trad 30-11 en 1-12 op met het Noord Nederlands Orkest. Registratie van die concerten kun je beluisteren in de Co Live uitzending van op 30 december 2017.  

North Sea Jazz uitzendingen
In de uitzendingen van de maand augustus kun je via de podcast North Sea Jazz concerten beluisteren van Michiel Stekelenburg (5-8) en het Wolfgang Muthspiel Quintet (12-8)

En verder
Op 19 november 2017 een special met Bram Stadhouders. Klik hier.

Op 28 oktober 2017 was Rick Kostelijk te gast. Klik hier

De uitzending van 7 oktober 2017 stond in het teken van Ruben Hoeke.  

Op 30 september was Andy McKee te gast bij Co de Kloet. Klik hier

Het concert van het Wolfgang Muthspiel Quartet op North Sea Jazz 2017 kun je beluister. Klik hier.

Op 23 april 2017 gaf hij ruim aandacht aan het overlijden van Allan Holdsworth. Klik hier.

Je kunt de uitzending van 12 februari 2017 terugluisteren naar Marc Bogert, die in de rubriek ‘Op de Plaat’ van Gitarist februari gefeatured wordt. Klik hier

Ook een concert van Tommy Emmanuel (foto rechts) dat een week ervoor, op 5 februari, werd uitgezonden, kan worden teruggeluisterd. Klik hier

Op 26 februari zond Co Live! integraal het Naked City Reunion Concert uit 2003 met Bill Frisell en Fred Frith uit. Klik hier.

Op 25 maart een uur lang interview en muziek van Jerome Hol, bij uitzondering op de zaterdag. Klik hier.    

Volg Gitarist.nl, onze social media, www.facebook.com/colive of www.nposoulenjazz.nl/colive om op de hoogte te blijven van de uitzendingen! 
Voor meer informatie: Co de Kloet via Twitter@CodeKloet.

Groot archief
Voorheen kon je elke maandagnacht van 12 tot 1 op Radio 6 een uur lang luisteren naar de Gitaar Special van Mijke & Co Live. Luister bijvoorbeeld terug naar de allerlaatste uitzending, die van 28 december 2015, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Gitarist. Met muziek uit de tijdbalk 1991-2016, waarin presentator Co de Kloet de nadruk legt op de jaren negentig.

Elke maandag was Gitarist te gast bij dit programma, met gitaarmuziek in de breedte en interviews die aansluiten bij de inhoud van de actuele editie van Gitarist. Natuurlijk ook on demand beluisterbaar! In dit artikel vind je de links naar vele uitzendingen. Let op: Mijke & Co Live duurt van 10 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts, dus het derde uur in de stream is waar je naar luisteren moet!

Gitarist en Mijke & Co Live!, een wekelijkse gitaarspecial die nog steeds bezoeken is via www.radio6.nl/mijkecolive - alle uitzendingen van de laatste jaren vind je daar. Luister steeds naar het derde uur - duurt soms even eer de stream naar voren komt als je het balletje op 2.01 hebt gezet. Hieronder vind je een complete lijst met uitzendingen die on demand te beluisteren zijn. 

Derek Trucks Special
In de uitzending van 14 september 2015 kun je luisteren naar een special rond Derek Trucks, die gefeatured werd in de rubriek Mijn Gitaarwereld van Gitarist 294, september 2015. Hij komt 17 november met de Tedeschi Trucks Band naar TivoliVredenburg in Utrecht.
Luister hier - scroll naar het derde uur.

Mike Keneally Special
In de uitzending van 29 juni kun je luisteren naar een historische special rond Mike Keneally, eerder op 4FM uitgezonden in 1998. 
Luister hier - scroll naar het derde uur.  

Jan Wouter Oostenrijk Special 
Hij was een uur lang te gast bij Co de Kloet op 22 juni. Luister naar het interview en de muziek van JWO, Sharqi Blues en meer. Klik hier en scroll naar het derde uur.   

Wolfgang Muthspiel live
In de uitzending van 8 december 2014 kun je luisteren naar een 
EBU-concert van het Wolfgang Muthspiel American Trio vanuit het Concerthuis Wenen, opgenomen op 26 mei 2014, met Larry Grenadier, bas en Brian Blade, drums. Ze speelden materiaal van het nieuwe Muthspiel-album Driftwood, waarover Steven Faber in Gitarist schreef: 'Muthspiels spel overtuigt door de nootkeus, mooie klank en zeggingskracht. Ook laat hij horen perfect de spanningsboog van de muziek aan te voelen. ‘Driftwood’ is een prachtig album dat blijft groeien bij elke beluistering'. Klik hier en luister het Wenen-concert vanaf 2.20.30

King Crimson live
De uitzending van 10 november stond geheel in het teken van King Crimson, dat in juli 2014 op North Sea Jazz speelde in de formatie met Robert Fripp, Adrian Belew en Tony Levin. Die concertregistratie kun je integraal on demand beluisteren. Klik hier

John Scofield
Een van de highlights van de afgelopen tijd was het concert dat John Scofield speelde met zijn groovy Uberjam op North Sea Jazz, vrijdag 11 juli. Mijke & Co lIve nam het concert op en het is on demand beluisterbaar!  

Klik hier voor de on demand uitzendingen en luister vanaf 2.00.  

Wolter 'Wolfman' Washington 
Op maandag 14 juli werd een uur lang uitzending rondom het concert van Wolter 'Wolfman' Washington uitgezonden. De man die de New Orleans traditie voortzet. Op 21 juli werd het prachtige North Sea Jazz concert van Prism uitgezonden, met gitarist Kevin Eubaanks, bassist Dave Holland, drummer Eric Harland en pianist Craig Taborn. Op 28 juli was het de beurt aan de Jeff Lorber Fusion met hoofdrollen voor gitarist Paul Jackson Jr en bassist Jimmy Haslip. 

Klik hier voor de on demand uitzendingen en luister vanaf 2.00
.  

Stem dus elke maandagnacht af op Mijke en Co Live!, Radio 6, via de ether of op internet:www.radio6.nl/programma/2484/mijke-en-co-live.

Uitzendingen maart 2014 t/m november 2015
Beluister alle uitzendingen tot nu toe via Radio Gemist. Gebruik deze link: www.radio6.nl/gemist/programma/2484/mijke-en-co-live

2015
28 december Tijdlijn uit jubileumeditie Gitarist 25 jaar

30 november Recensies van o.a. Flying Horseman, Bob Dylan

23 november Oz Noy en Andy Timmons

9 november Zappa/Mothers Special

2 november Gary Lucas live in de studio

26 oktober John Scofield Band - Live NTR Recording 1998

12 oktober Andy Timmons Special 

15 september Jeff Beck en Buddy Guy

17 augustus Anouar Brahem (ud) - North Sea Jazz 2015 concert

10 augustus Stanley Clarke - North Sea Jazz 2015 concert

3 augustus Mary J. Blige - North Sea Jazz 2015 concert

20 juli Paco de Lucia Tribute concert North Sea Jazz 2015

29 juni Mike Keneally 4FM special uit 1998

22 juni Jan Wouter Oostenrijk Special

15 juni Rory Gallagher Special

11 mei: B.B. King Live at The Regal - met voorspellende gave besteedde Co de Kloet deze uitzending aan B.B. King, drie dagen voor zijn dood

4 mei: Steve Lukather/Edgar Winter

14 april: Eef Albers

31 maart: Robben Ford

10 maart: Santana

15 februari:  Wes Montgomery/Clark Terry/Trio Pim Jacobs

24 februari: Modest Midget

 4 januari: Tom Fowler, Jeff Golub

11 januari: Per Mathisen/Ruggero Robin/Gergo Borlai  

2014

31 maart: Gary Lucas, Frank Zappa, Swarms e.a.

7 april: Jimi Hendrix, Eric Clapton, Udo Pannekeet e.a.

14 april: Rory Gallagher, Jerôme Hol e.a.

21 april: Mike Keneally, Wiek Hijmans e.a.

28 april: Robert Cray, King of the World e.a.

5 mei: Animals as Leaders, Steve Vai, e.a.

12 mei: Matt Schofield concert North Sea Jazz 2011

19 mei: Jim Hall, Matt Schofield

26 mei: Jim Hall concert Bimhuis 2001

2 juni: Steve Vai Masterclass ‘Son of Alien Guitar Secrets’ Part 1

9 juni: Steve Vai Masterclass ‘Son of Alien Guitar Secrets’ Part 2

16 juni: Eef Albers e.a.

23 juni: Nels Cline, Walter Trout e.a.

30 juni: Skyrider, Valleys of Neptune e.a.

7 juli: Batik met Ed Verhoeff en Mark Haanstra, Chris Beckers e.a.  

14 juli: Wolter 'Wolfman' Washington live North Sea Jazz 2014

21 juli: Kevin Eubanks met Prism live North Sea Jazz 2014 

28 juli: Jeff Lorber Fusion met Paul Jackson Jr en Jimmy Haslip

4 augustus: John Scofield Uberjam live North Sea Jazz 2014 

11 augustus: Ploctones met Anton Goudsmit op Jazz In Duketown, 8 juni 2014

18 augustus: Jan Akkerman op Jazz In Duketown, 6 juni 2014

25 augustus: Jazzdagopnames Odyssey met Anton Goudsmit en Jasper Blom met Jesse van Ruller, plus Richard Thompson naar aanleiding van nieuwe cd.

1 september: Batik, met Jesse van Ruller, live op de Uitmarkt in Concertgebouw, Amsterdam, 23 augustus 2014 

16 september: The Turtles | Frank Zappa

23 september: Wes Montgomery | Kensington

30 september: Walter Trout & The Free Radicals | Paul Gilbert

6 oktober: The Dynamite Blues Band

13 oktober:  Marcus Deml, Brian Setzer, Bowie, Belew

20 oktober: Leif de Leeuw Band & Gary Lucas

27 oktober: Jack Bruce & His Big Live Blues Band | John Mayall

3 november: Definite Option & Joanne Shaw Taylor

10 november: King Crimson live, met Robert Fripp, Adrian Belew en Tony Levin

17 november: Tommy Emmanuel

24 november: Maurice Rugebregt

1 december: Rick Kostelijk Project & Twan van Gerven

8 december: Wolfgang Muthspiel American Trio live & Twan van Gerven

15 december: Carlos Santana/John McLaughlin, Tim Langendijk Trio 

22 december: Frank Zappa - collage van gitaarhoogtepunten t.g.v. zijn 74ste geboortedag.

Steve Vai ‘Son of Guitar Secrets’

Twee heel speciale uitzendingen uit 2014 willen we nog een keer uitlichten. Co de Kloet in Mijke & Co Live vatte in een prachtige montage van tweemaal een uur de Steve Vai Masterclass van 10 mei 2014 samen. Ibanez en Gitarist organiseerden deze Alien Guitar Secrets Masterclass in TivoliVredenburg, Utrecht. Het is fascinerend om naar Vai te luisteren, naar zijn visie, zijn welbespraaktheid. Ga er even voor zitten en laat het over je heen komen. De uitzendingen zijn on demand te beluisteren via Gitarist.nl in de uitzendingen van 2 en 9 juni. Beluister steeds het derde uur van de drie uur durende Mijke en Co Live uitzending.

De eerste uitzending in Mijke & Co Live was op maandag 2 juni 2014. In een prachtige montage van muziek en gesproken woord komt Steve Vai een uur lang voorbij. Luister de uitzending vanaf 2.01.50. Klik hierDe tweede uitzending was op maandag 9 juni, 2de Pinksterdag, om 12.00 uur 's nachts. Vanaf 2.02 in de uitzending van 3 uur. Hier te beluisterenVerslag Masterclass
Lees hier het geschreven verslag van de Steve Vai Masterclass

Voor meer informatie: mail met live@radio6.nl t.a.v. Co. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com