In 20 minuten... efficientere plectrumtechniek

Audio bij de workshop in Gitarist 332

Gitarist Extra 18-10-2018 07:10

In Gitarist 332, november 2018 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Verdiep je in deze weinig begrepen techniek en til je solo’s naar een hoger niveau. Gitarist laat zien hoe het moet...

Veel gitaristen zien economy-picking als een shredtechniek die het exclusieve terrein is van virtuozen als Frank Gambale en Jason Becker, maar in feite is het niets meer dan een hele efficiënte manier om je plectrumhand te bewegen. Het is niets meer of minder dan een techniek en welke muziek ook je voorkeur heeft, economy-picking kan een nieuwe dimensie aan je solo’s toevoegen.

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen in het blad moeten klinken. Elk voorbeeld wordt een keer langzaam en een keer snel gespeeld.

Makkelijke arpeggio’s
Met traditioneel alternate-picking word je in dit soort passages geconfronteerd met lastige richtingsveranderingen. Met economy-picking beweegt je hand zich altijd in de richting van de volgende noot.

Aanslaan en pull-offs
Deze klassieke jarentachtig-lick maakt gebruik van een dubbele neerslag voor maximale shredability!

Eenvoudige pentatonische lick
Deze pentatonische lick in de stijl van Zakk Wylde kan ook gespeeld worden met alternate-picking, maar dat betekent wel een intense workout voor je aanslaghand!

Pentatonisch arpeggio
Deze inventieve manier om de A mineurpentatonische toonladder te bekijken maakt gebruikt van brede ‘sweeps’ over drie snaren.

zoeken
zoeken