aanmelden
Release van de Week: Gary Hoey - Neon Highway Blues
Vandaag verschenen - 15 maart 2019
Muzieknieuws 15-03-2019 09:24
Bluesgitarist Gary Hoey komt met zijn 21ste album, Neon Highway Blues. De elf nummers tonen het zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid van een veteraan naast de frisheid van iemand die nog steeds aan het ontdekken is.

Hoey heeft het album geproduceerd in zijn thuisstudio met hulp van zijn vrienden Eric Gales, Lance Lopez, Josh Smith en zijn 17-jarige zoon Ian Hoey. 

Hoey's intentie was om dit album zo dicht mogelijk bij de blues te houden. Toch heeft hij een aantal instrumentale liedjes en Led Zeppelin-achtige muziek in het album verwerkt, zodat ook de oude fans krijgen wat ze van hem gewend zijn. 

Het album gaat van start met het nummer 'Under The Rug'. Dit is een funky track in de stijl van Jeff Beck, met Eric Gales als gastrol.

Daarna komt het dynamische bluesnummer 'Mercy of Love', dat 6,5 minuten duurt en is gemaakt in samenwerking met Josh Smith. Het nummer 'Still Believe in Love' zorgt voor wat Texas Swing en dankzij de track 'Damned if I do', dat mede bestaat door de gitaarlicks van Lance Lopez, is er ook bluesrock vertegenwoordigd. De instrumentale bijdrage van het album bestaat uit 'Almost Heaven', 'Waiting on the Sun' en de titeltrack 'Neon Highway Blues'.

De persoonlijke highlight van Hoey is 'Dont Come Crying', dat hij met zijn toen nog 16-jarige zoon Ian heeft gemaakt. 'I am so blown away my son is actually on the record', vertelt Hoey. 'He loves the blues. I told him if it turns out good enough, I'll have him on the record. After I mixed and listened to it, I totally forgot where he was playing and I was playing. It brought tears to my eyes.' 

Het was geen snel en makkelijk album om te maken volgens Hoey. Het album is ongeveer anderhalf jaar in productie geweest. 

Luister hieronder naar het gehele album: