aanmelden
Release van de Week: Bill Frisell & Thomas Morgan - Epistrophy
Vandaag verschenen - 12 april 2019
Muzieknieuws 12-04-2019 06:04
Gitarist Bill Frisell en bassist Thomas Morgan komen vandaag uit met hun tweede live-album ‘Epistrophy’. In 2017 brachten ze ‘Small Town’ uit, met daarop een gedeelte van het concert dat ze in 2016 gaven in The Village Vanguard. Die plaat beviel zo goed dat ze ‘Epistrophy’ hebben uitgebracht, die het tweede deel van dat opvallende optreden bevat.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Jazzmusici Bill Frisell en Thomas Morgan staan bekend om hun voelbare empatische connectie als ze samen spelen. Ze maken elkaars zinnen af, maar blijven onvoorspelbaar. ‘Epistrophy’ heeft misschien iets meer swing en neigt wat meer naar de jazzkant als zijn voorganger - zelfs bij het opnieuw interpreteren van traditionele Amerikaanse volksmuziek zoals ‘Red River Valley’ – maar samen geven de twee albums het brede spectrum en de samenwerking van de twee muzikanten goed weer. Bekijk hieronder een sessie van de twee muzikanten:

James Bond
Het vorige album sloot af met een bijzondere kijk op het James Bond thema van ‘Goldfinger’. Ze kregen het voor elkaar om het lied, dat oorspronkelijk door een bigband werd gespeeld, in hun meer intieme stijl te spelen. Ook in ‘Epistrophy’ nemen ze een James Bond thema onder handen en maken ze er iets eigens van, dit keer met ‘You Only Live Twice’. Bekijk hieronder hun eerdere interpretatie van ‘Goldfinger’ en hun interpertatie van ‘You only Live Twice’:Op North Sea Jazz 2018 hebben we een interview gehad met Frisell. Zie hiervoor de bijlage!

Beluister hieronder het gehele album: