Release van de week: Vampire Weekend - Father Of The Bride

Vandaag verschenen - 3 mei 2019

Muzieknieuws 03-05-2019 09:05

Van Vampire Weekend verschijnt vandaag het nieuwe album ‘Father Of The Bride’. Dit is hun eerste release sinds ‘Modern Vampires Of The City’ uit 2013. Het album bevat 18 tracks.

Voordat ‘Father Of The Bride’ verscheen, bracht de band al vier albumtracks uit, te weten Harmony Hall, 2021, This Life en Unbearable White. Dat er nieuwe muziek zat aan te komen was al duidelijk door de teaser die Vampire Weekend in januari uitbracht voor de track Harmony Hall. In deze video worden de gitaarriff van het nummer twee uur lang geloopt. Bekijk hier de teaser:

 

Verschillende artiesten hebben aan het album meegewerkt. Voormalig Vampire Weekend-lid van Rostam Batmanglij is te horen op Harmony Hall, een nummer waarop gitarist Greg Leisz de solo speelt en Dave Longstreth het andere gitaarwerk verzorgt. Ook hebben Daniella Haim en Jenny Lewis een bijdrage geleverd.

Ezra Koenig
Gitarist Ezra Koenig (2e van rechts op foto) is de frontman van de band. Hij begon al met nummers schrijven toen hij tien jaar was. Zijn eerste song heette Bad Birthday Party.

Voor Vampire Weekend was Koenig betrokken bij verschillende muzikale projecten. Zo vormde hij met Wes Miles (Ra Ra Riot), Dan Millar en Andrei Padlowski de experimentele band The Sophisticuffs, die werd omschreven als “een wild en inventief muzikaal werk”. Later vormde Koenig met Andrew Kalaidjian en Chris Tomson (drummer van Vampire Weekend) de rapgroep L ‘Homme Run. Verder heeft hij nog saxofoon gespeeld bij de band Dirty Projectors. Vampire Weekend werd door Koenig in 2006 opgericht.

Vampire Weekend speelt 5 juli op Down The Rabbit Hole.
Beluister hieronder het gehele album:

 
zoeken
zoeken