Jammen in tijden van corona - soulballad

Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!

Muzieknieuws 10-04-2020 13:42

Nu velen van ons noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een complete workshop online, tabs, akkoorden én audio. Vandaag de aflevering soulballad van de reeks Jamtrack - spelen over een backingtrack. Doe het rustig aan en speel met gevoel mee met de backingtrack voor dit Paasweekend, een emotionele, langzame soulsong.

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Met wortels in de Motown en Stax muziek van de jaren zestig en zeventig, is de soulballad een bekend fenomeen. Meer recent vind je deze stijl in het werk van Amy Winehouse, Adele en zelfs Ed Sheeran. Met de jamtrack van deze aflevering doen we dus een stapje terug in de tijd. De ideeën  voor de slaggitaarpartij hebben we geleend van gitaristen als Steve Cropper, Jimi Hendrix en misschien zelfs Prince - stuk voor stuk invloedrijke soulgitaristen.

Backingtrack
Hier vind je de complete backingtrack - intro, couplet en refrein - waar je je solo's over kunt spelen. De in de pdf uitgeschreven lick begint bij 2:07. Veel speelplezier!

zoeken
zoeken