Nieuwe John Lennon-biografie

Muzieknieuws 20-09-2006 15:08

Sinds John Lennon’s dood zijn er al heel wat boeken over de grootste Beatle verschenen. Over zijn legendarische talent, gekke grillen en boeiende leven. Maar de échte John - ook de echtgenoot en de vader - bleef tot nog toe altijd onderbelicht. Gelukkig brengt Lennon’s eerste echtgenote, Cynthia, daar nu verandering in met haar aangrijpende biografie John.

Stel je voor. Je bent een gewoon meisje uit een gewone buurt en je komt een gewone, leuke jongen tegen. Denk je. Maar voordat je het goed en wel beseft, word je meegezogen in een leven van glitter en glamour, van pieken maar ook van dalen, drugs en een hoop onzekerheid. Dát overkwam Cynthia Powell toen ze John Lennon ontmoette. Cynthia was John’s eerste grote liefde en degene die naast het popidool stond in zijn creatieve hoogtijdagen. De nog altijd mooie vrouw weet smakelijk te vertellen over zijn ups en downs, nukken en charmes, egoïsme en (gebrek aan) vaderschap.

Al met al is John een lekker leesbare roman: eenvoudig en oprecht. Juist die toon maakt Cynthia’s verhaal levensecht en heel dichtbij. Ook de vele foto’s van het kleine gezin, de andere Beatle-mannen en natuurlijk rivale Yoko helpen een handje. Het voorwoord is van zoon en evenbeeld Julian, die pal achter zijn moeder staat:
“Er is zoveel wat nooit is gezegd, zoveel verhalen zie nooit zijn verteld. Als men een evenwichtig verhaal van pa’s leven wil hebben, dan had mams verhaal er al lang moeten zijn.”

Bij deze. John: een verhaal om niet te missen.

‘Dit boek heeft de oprechte toon die veel Beatles-biografieën missen.’
– Independent on Sunday

John – Cynthia Lennon
Gebonden met stofomslag, 352 pagina’s
ISBN 90 215 8010 1
Prijs € 24,95

zoeken
zoeken