Nieuw Steve Vai-album en dvd met Metropole Orkest

Muzieknieuws 04-05-2007 15:17

Op 26 juni komt een dubbel live-album van Steve Vai met het Nederlandse Metropole Orkest uit, onder de naam ‘Sound Theories Volume 1 & 2’. Het materiaal op de twee schijfjes is opgenomen tijdens vijf optredens, een studiosessie en een soundcheck oefenopname, die allemaal plaatsvonden van midden 2004 tot 2005. Op 21 augustus komt er een dvd uit met de hoogtepunten van de optredens die op 12 en 19 december 2006 al door de NPS werden uitgezonden.

Op ‘Sound Theories Volume 1: The Aching Hunger’, staan opnames van Steve Vai die samen met het Metropole Orkest speelt. Samen geven ze een nieuwe wending aan bestaande, maar ook nog niet eerder verschenen nummers van de Amerikaanse meestergitarist.

Op ‘Sound Theories Volume 2: Shadows and Sparks’, speelt het Metropole Orkest composities van Vai.

Daarop zijn natuurlijk ook de vaste muzikanten van het Metropole te horen: op gitaar Peter Tiehuis, Lex Bolderdijk en Aram Kersbergen en slagwerkers Arno van Nieuwenhuize, Mike Schäperclaus, Eddy Koopman en Murk Jiskoot.

Steve Vai over de opnames:
“Ik wilde al een componist worden sinds ik een kleine jongen was. De gitaar viel echter in mijn schoot en mijn vingers raakten vastgelijmd aan het instrument. Ik bestudeerde al lang voordat ik begon met gitaar spelen composities en bladmuziek. Tijdens mijn schooltijd bleef ik de composities bestuderen, maar als je eenmaal gezien wordt als een over-the-top electrische rockgitaar schredder, lijkt het onmogelijk om nog iets te gaan doen met een orkest. […] Dit was een droomproject voor mij.”

De volledige tracklist van het dubbel-album ‘Sound Theories Volume 1 & 2’:

Sound Theories Vol 1: “The Aching Hunger”

1. Kill the Guy with the Ball
2. The God Eaters
3. The Murder Prologue
4. The Murder
5. Gentle Ways
6. Answers
7. I’m Becoming
8. Salamanders In The Sun
9. Liberty
10. The Attitude Song
11. For The Love Of God

Sound Theories Vol 2: “Shadows and Sparks”

1. Shadows and..
2. Sparks
3. Frangelica Pt 1
4. Frangelica Pt. 2
5. Helios and Vesta
6. Bledsoe Bluvd.

zoeken
zoeken