aanmelden
Oz Noy: workshop hot fusion
Audio en video bij de workshop in Gitarist 335
Gitarist Extra 18-01-2019 08:01
In Gitarist 335, februari 2019 vind je de noten en tabs bij de workshop Hot Fusion. Hier op Gitarist.nl kun je de workshop volgen met een uitgebreide video en audiovoorbeelden. Test je vingervlugheid en je kennis van de hals met fragmenten uit deze tienweekse online Musicians’ Institute-gitaarcursus van niemand minder dan Oz Noy.

The Musicians’ Institute is zo vriendelijk geweest om ons een kijkje te geven in de online cursus van Oz Noy, genaamd ‘Twisted Guitar Improvisation’. Studenten krijgen oefenmateriaal en doen vervolgens eens per week mee aan een interactieve live webcast waar ze vragen kunnen stellen. Zoals Oz in het blad vertelt gaat het vooral om concepten.  

Alle oefeningen kun je ook in de video zien. De laatste twee voorbeelden (5 en 6) konden we om redenen van auteursrecht niet in het blad afdrukken. Maar bestudeer ze goed en je zult resultaten zien!

Voorbeeld 1
Het eerste voorbeeld is een oefening in D melodisch mineur.

Voorbeeld 2
Er is één toonladder die de fusionwereld domineert: de gealtereerde toonladder. 

Voorbeeld 3
In deze oefening demonstreert Oz hoe je, door met de wijsvinger van je linkerhand te schuiven, een toonladder met vier tonen per snaar kunt spelen.

Voorbeeld 4
Deze oefening laat zien hoe je een G arpeggio speelt, waarbij je elke akkoordtoon vooraf laat gaan door de noot een vakje daaronder.