aanmelden
NAMM Show 2019, deel 4: Blackstar's vernieuwde HT-R serie
Drie recording amps met laag vermogen: HT-1R MkII, HT-5R MkII en HT-20R MkII
Merknieuws 18-01-2019 07:01
De populaire Blackstar HT-1R en HT-5R buizenversterkers, zeer geschikt voor het maken van opnames en oefendoeleinden, zijn vernieuwd en hebben er een 20 watt broer bij gekregen, de HT-20R MkII.

Met hun lage vermogen en uitgebreide mogelijkheden zijn de MkII versies van de HT-1R, HT-5R en de nieuwe HT-20R uitermate geschikt als oefen- en studioversterker. Al zal de 20-watt versie ook prima zijn mannetje kunnen staan bij kleine tot middelgrote optredens.

Alle drie beschikken ze over een clean en drive kanaal met elk twee voicings. Bij clean kan je kiezen uit een Amerikaanse of Britse sound (denk Fender of Vox), terwijl het overdrivekanaal een classic en high gain instelling heeft.

Dankzij de USB-uitgang kan je direct in je computer opnemen zonder tussenkomst van een audio-interface. Een line-in geeft de mogelijkheid om een externe geluidsbron aan te sluiten en de hoofdtelefoon-uitgang is voorzien van speakersimulatie. Elk model heeft bovendien een digitale reverb van studiokwaliteit.


HT-1R MkII

De HT-1R heeft een enkele ECC82 eindbuis die 1 watt aan vermogen naar de 8 inch luidspreker kan sturen. Wat bediening betreft is deze versterker het soberst met regelaars voor gain, volume, EQ (ISF) en reverb.


HT-20R MkII

De HT-5R en HT-20R MkII versterkers verschillen alleen in vermogen van elkaar, bij de 5 watter geleverd door een enkele 12BH7 buis, terwijl de 20-watter beschikt over twee EL84 buizen in de eindversterker.

Het cleane kanaal heeft hier regelaars voor volume en tone, terwijl het drivekanaal is in te stellen met regelaars voor gain, volume, een driebands EQ- en ISF-regelaar die je laat kiezen tussen een Amerikaanse en Britse toonregeling.

Extra functies ten opzichte van de HT-1R bestaan verder uit een DI uitgang (XLR), een 12 inch luidspreker, seriële effectloop, meegeleverde footswitch en een schakelaar die het vermogen terugbrengt tot 10 procent (respectievelijk 0,5 en 2 watt).

De HT-5R en HT-20R zijn ook als versterkertop verkrijgbaar met een bijbehorend speakerkabinet.

Beluister hier de HT-20R MkII:

En de HT-5R MkII:

En de HT-1R:

Meer info: www.face.be