aanmelden
NAMM Show 2019, deel 10: Gretsch
Nieuwe modellen in de Players Edition, Electromatic en Streamliner series
Merknieuws 24-01-2019 17:01
Gretsch vernieuwd zijn Streamliner serie en voegt nieuwe modellen toe aan de betaalbare Electromatic serie en de Players Edition serie.

Players Edition
De Players Edition is gemaakt voor de 'working musician', ofwel de muzikant die vaak op het podium staat. Dan wil je een gitaar die er niet alleen goed uitziet, maar ook comfort biedt en een soepele bespeelbaarheid heeft.
Aan deze serie worden een Falcon, Nashville en maar liefst vier nieuwe Jets toegevoegd.


De Black Falcon is met zijn 16 inch body iets kleiner dan normaal en heeft high sensitive Filter'Tron pickups, een center block en Bigsby.


Ook de Nashville Double Cut heeft een center blok om feedback tegen te gaan, een Bigsby en ebben toets.


Van de nieuwe Jets heeft alleen de bijzondere silver sparkle versie een Bigsby en Filter'Tron elementen, de andere drie zijn voorzien van Broad'Tron humbuckers en een v-staartstuk. De afwerking maakt het verschil, waarbij de rood doorschijnende flame maple-versie het meest in het oog springt. 

Electromatic
Ook in de Electromatic serie zien we twee Jets met nieuwe kleuren (Jade Grey Metallic en Aleutian Blue), maar de nieuwe Center Block Jr. Single Cut trekt de meeste aandacht. Deze mooie gitaar heeft Black Top Broad'Tron elementen voor een stevige output, en dat in combinatie met goudkleurige hardware waaronder een Bigsby. Hij is verkrijgbaar in Azure Metallic, Cadillac Green en Orange Stain.

Streamliner
Uniek aan de Streamliner serie is het gebruik van de BT-2S Broad'Tron humbucker, die een een strakke bas, kristalhelder hoog en een stevig midden gebied laat horen. De single cut en double cut modellen (al dan niet met Bigsby) zien er stoer uit met hun strakke afwerking.

Meer info: gretschguitars.com