Productnieuws 2021: Fender

Fender viert 75ste verjaardag

Merknieuws 18-01-2021 11:18

Januari, de maand van de NAMM Show in Anaheim, Californië, is daarmee dé maand van het productnieuws. En ook nu de NAMM Show alleen virtueel bereikbaar is, presenteren veel merken hun 2021 modellen. Zo ook Fender.

75!
Het wordt een groot jaar voor Fender, want het merk uit Californië bestaat maar liefst 75 jaar! Inderdaad in 1946 richtte Clarence Leonidas (Leo) Fender zijn Fender Electric Instrument Company op die aanvankelijk Lapsteels en versterkers maakte voor Hawaïaanse muziek. Maar zoals we allemaal weten is het daar niet bij gebleven...

En dus zien we gedurende 2021 verschillende 75th Anniversary modellen verschijnen. Zo zijn nu de 75th Anniversary Stratocaster, Telecaster, Jazz Bass en Precision Bass gelanceerd (gemaakt in Mexico), net als dezelfde modellen in een Amerikaanse 75th Anniversary Commemorative versie.


75th Anniversary Commemorative Telecaster

De Amerikaanse modellen hebben een tweekleuren Bourbon Burst, essen body, goudkleurige hardware en customshop elementen. De Mexikaanse gitaren zijn uitgevoerd in Diamond Anniversary met meegespoten kop en zijn voorzien van Vintera-elementen.


75th Anniversary Stratocaster

Noventa
Als je op zoek bent naar een indierock vibe, dan zal de nieuwe Noventa serie je zeker aanspreken. De Stratocaster, Telecaster en Jazzmaster in deze serie zijn voorzien van respectievelijk twee, een en drie op de body gemonteerde MP-90 soapbar pickups. De vintage kleuren doen de rest.


Noventa Telecaster in Fiesta Red

Ultra Luxe
Wil je een meer verfijnde gitaar, dan brengt Fender misschien voor jou de Ultra Luxe modellen uit, een upgrade van de Ultra serie. Deze Strats en Tele’s hebben rvs frets en custom colors (met meegespoten kop) en van beide gitaarmodellen is een versie met Floyd Rose beschikbaar.


De Ultra Luxe modellen op een rij

Versterkers
Op versterkergebied breidt Fender zijn populaire ‘68 Custom lijn uit met een Pro Reverb (40 watt, tremolo & reverb)en Vibro Champ (5 watt, 10 inch speaker, tremolo & reverb).


De Pro Reverb uit de ‘68 Custom serie

Leuk om te noemen is ook de Mustang Micro hoofdtelefoonversterker. Met dit apparaatje ingeplugd, kan je kiezen uit verschillende versterker- en effectsounds afkomstig uit de Mustang modeling versterkerserie. Ideaal voor op reis en stil oefenen. En wil je iets opnemen? Dat kan, want hij werkt ook nog eens als audio-interface.


Met de Mustang Micro kan je alle kanten uit

Meer info: www.fender.com

zoeken
zoeken